Wereldkampioenschap/FIDE World Cadets Chess Championships 2022

Van de KNSB ontvingen we vandaag een nieuwsbrief; die wees op de start van de wereld­kampioenschappen kadetten in Batumi. In de leeftijdscategorie t/m 12 jaar komt voor Nederland Tommy Grooten uit. Zie https://www.schaaksite.nl/2022/09/16/dagboek-wk-kadetten-dag-1/ Tommy plaatste zich enkele maanden geleden via het NK-D. De enige speler die toen van Tommy wist te winnen is onze Luka Wink.

SHTV 1 begint seizoen met overwinning

Vaak bevat een titel zoals bovenstaande nog een extra bijvoeglijk naamwoord zoals ‘gelukkige’, ‘nipte‘, ‘overtuigende’, ‘zorgeloze’. Ik kan eigenlijk niet zo goed bepalen welke van deze woorden onze wedstrijd het beste beschrijft. Het werd 4½-3½ dus dat is nipt. Je zou het ook gelukkig kunnen noemen omdat twee spelers die samen anderhalve punt haalden, vonden dat ze enorm goed weg waren gekomen. Aan de andere kant leken we na een half uur al op voorsprong te komen en leek het er sowieso geen moment op dat het verkeerd zou kunnen aflopen.

Eerste matchpunt is binnen

Op zaterdag 17 september begon de KNSB-competitie aan een nieuw seizoen. Hopelijk dit jaar geen beperkingen of een gedwongen oponthoud vanwege Corona, maar in nood zijn er al twee reserve speeldata in de agenda omcirkeld. Voorlopig kan er gewoon geschaakt worden en in een gezellig volle Bosbeskapel waren er 32 man aan het schaken, want zowel het 1e als het 2e team speelden een thuiswedstrijd. De titel van dit verslag verraadt de einduitslag al. Maar de weg er naar toe laat hopelijk nog veel lees- en naspeel plezier over.

Druk weekend!

Het was een druk weekend voor de jeugdschakers. Zaterdag 10 oktober trokken twee SHTV-teams erop uit om mee te doen aan de jeugdclubcompetitie. En de dag erna was de eerste grand prix van dit seizoen.

Interne competitie senioren gaat van start

Donderdag 15 september begint onze interne competitie weer!:
- saldocompetitie over 27 ronden
- spelen met tempo 1.40 plus 10s per zet of jeugdtempo: 40 min. plus 10s per zet.

- leden, (oudere) jeugdleden en (nog) niet-leden zijn natuurlijk van harte welkom!

aanmelden/afmelden kan tot kwart voor acht:
- in levende lijve aan de zaal bij de wedstrijdleider: Rik Pronk
- per mail: rikpronk63@gmail.com
- per appje/sms-je: 0624657780
(svp niet per voicemail!)

Het schaakseizoen is weer begonnen voor de jeugd

We zijn weer begonnen! Na het snelschaaktoernooitje van vorige week volgde afgelopen donderdag de echte seizoensopening. De jeugdtrainers namen het in simultaansessies tegen de verzamelde jeugdschakers op. Iedere jeugdtrainer ging de strijd aan tegen vier jonge spelers. En de jeugdtrainers die dachten dat ze een gemakkelijk avondje zouden hebben, kwamen bedrogen uit. Vier partijen tegelijk spelen valt echt zwaar tegen. De kids deden natuurlijk hun uiterste best om met slimme zetten de trainers in de problemen te brengen.

SHTV-jeugd 'uitgerust' terug van kampweek

Voor veel jeugdleden is ons zomerkamp het hoogtepunt van het jaar.
Elke laatste zomervakantieweek gaat een grote groep jeugdschakers, oudjeugdschakers, broers/zussen of bekenden die viavia van het kamp hebben gehoord mee.

Supersnel de zomer door!

Uitslag zomerschaak 18 augustus.
Supersnelschaken 3 min.p.p.p.p. + 2 sec. per zet na ronde 9.

 

 

Pagina's

Abonneren op Schaakcombinatie HTV RSS