U bent hier

Zomerkamp

Hallo allemaal!
Alle ervaren leden van de schaakclub weten het al, maar voor velen is het misschien nieuw. Hoogste tijd dus om jullie wat te vertellen over het komende zomerkamp. Zomerkamp? Ja zomerkamp!! Onze jeugdafdeling organiseert al vele jaren een heuse vakantieweek in de zomer. Komend jaar al voor de 24e keer! Lees snel verder over wanneer, wat en hoe want deze unieke, geweldige vakantieweek wil je gewoon niet missen!

Wat doen we daar?
Voor wie het nog niet weet: het SHTV zomerkamp is een week lang plezier maken tijdens de volgende activiteiten: levend jeu de boules, vlaggenroof, speurtocht, smokkelspellen, een (veilige!) dropping, zwemmen, water- en kussengevechten, spannende spellen in donkere bossen, kampvuurtjes stoken en andere (te) gekke dingen die de leiding verzint! Er
gaan natuurlijk ook andere spelletjes mee: de grote dalmuti, risk, vier op een rij, weerwolven, schaakspellen (om met z’n twintigen te bughousen), buitenspeelgoed en nog veel meer! De leiding van het kamp zorgt elk jaar voor een leuk programma. Vervelen is gewoon onmogelijk! Geloof je ons niet? Dan kun je het altijd vragen aan de ervaren deelnemers op de club!

24 keer SHTV zomerkamp:
1997 Ardennen ------
1998 Vught ------
1999 Vught Zeerover Opa Fabiaan
2000 Garderen James Bond
2001 Ermelo Harry Potter
2002 Bladel Asterix & Obelix
2003 Bladel Sprookjes
2004 Bladel Alle dagen feest!
2005 Amersfoort Nijntje
2006 Oosterbeek Hamelen
2007 Apeldoorn Oranje
2008 Apeldoorn Olympische Spelen
2009 Bladel Cruise
2010 Veldhoven Indianen
2011 Veldhoven In de computer
2012 Bladel Griezelbus
2013 Ermelo Lord of the Rings
2014 Bladel Pokémon
2015 Valkenswaard Smurfen
2016 Valkenswaard Griekse mythen
2017 Bladel Star Wars
2018 Best Jungle
2019 Maarheeze Avatar
2020 Bladel ????

We logeren ieder jaar lekker primitief in de gebouwen van scoutinggroepen. Matje op de grond, slaapzak erop en klaar! Natuurlijk is er een uitgebreide keuken en zijn er goede wc’s en douches. We hebben veel ruimte, zitten in het bos en daar maken we dan ook veel gebruik van! Het SHTV kamp is geschikt voor jong en oud. Oudere deelnemers helpen de jongeren en er ontstaat altijd een hechte groep tijdens het kamp. Een heleboel activiteiten doen we met z’n allen, maar soms wordt de groep naar leeftijd opgesplitst. De dropping en lange speurtochten zijn bijvoorbeeld niet geschikt voor de jongste deelnemers. De leiding is al helemaal in haar element over het nieuwe thema maar we houden het nog wel even geheim. Natuurlijk staan er zeker 2 (van de 4) tips in deze brief!

Wie mag er mee?Hoe meer kinderen, hoe meer vreugd vinden wij altijd. Natuurlijk mag ieder jeugdlid van SHTV mee. Sommige leden en oud-leden komen elk jaar terug. Je mag ook je zus, broer, vriendinnetjes en vriendjes meenemen. (Je hoeft zeker niet te kunnen schaken om mee te gaan!) Ben je lid van een andere schaakclub? Ook geen probleem. Het maximale aantal deelnemers is ongeveer 30. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt en bij gelijke aanmelding gaan leden van SHTV voor. Bedenk je wel dat je op een kamp intensief met elkaar omgaat en de week samen maakt. Als je dat kan, dan is dit de week voor jou!

Wanneer?
We vertrekken zaterdag 22 augustus 2020 en komen een week later, op zaterdag 29 augustus 2020 weer terug. (Dit is zoals altijd de laatste week van de zomervakantie voor de basisscholen in regio midden.)

Wie zijn de leiding?

Sietse Luk Hoofdleiding en één van onze meest avontuurlijke leiding, zo leidt hij je team naar de overwinning, of loop je heel de nacht rondjes.
Irene Marsman Met Irene valt van alles te beleven; sterren kijken, droppings lopen, etc. Bedenk het maar en Irene doet mee!
Stella Roeleveld Vaak slachtoffer van de watergevechten. Wil erg graag winnen met spellen en gaat tot het bittere eind!
Claudia Fasil Bedenkt de leukste spelletjes rond het kamphuis en is altijd in voor een uitdaging! Voor een potje doorgeefschaak is ze altijd te porren!
Rik Pronk Rik zorgt met z’n heerlijke recepten dat iedereen aan zijn vitaminen en mineralen komt!
Wytze Roël Staat sinds kort in de keuken, maar doet ook graag nog mee met een bosspel of een potje schaak of Dalmuti!
Tijs van Vliet De koning van de dancebattles, niemand kan tegen zijn dansmoves op!
Tom van Vliet Met zijn goede gevoel voor humor en positiviteit is een kamp met Tom altijd gezellig!
Ricki Luk Deze creabea is er altijd voor in om een spelletje te spelen tijdens zonsopgang!
Frank van der Maarel Is onze enige echte scout, leer van hem de handigste knopen! Ook zorgt hij samen met Wytze en Rik voor de lekkerste en meest bijzondere maaltijden.
Thomas Luk De nieuwste aanwinst voor ons leidingteam. Beleef met hem de gekste dingen!

Hoe ga je mee?
Vul het inschrijfformulier in, zorg voor een handtekening van één van je ouders en geef hem aan de leiding op de club, stuur hem naar Claudia Fasil: Lange Beestenmarkt 8b, 2512 EG  Den Haag of ingescand naar claudia.fasil@gmail.com. Vraag aan je ouders of zij het inschrijfgeld willen overmaken en het is voor elkaar! In juni/juli krijg je van ons dan nog een brief met alle informatie over het kamp, zoals het adres, wat je mee moet nemen, vertrek en aankomsttijd en het thema (in de brief zitten alvast hints verstopt!).

Website
Wil je nog meer weten over het zomerkamp:  bekijk eens de foto’s van vorig jaar op https://media.shtvzomerkamp.nl. Met gebruikersnaam ‘2019’ en wachtwoord ‘'mooninthespoon’ kom je binnen. Voor toegang tot andere jaren, mail gerust!

Extra informatie voor ouders/verzorgers
Het zomerkamp kost €170,- en hiervan dient het inschrijfgeld (€80,-) binnen 31 dagen na aanmelding te worden overgemaakt op NL17 KNAB 0720495229 t.n.v. SHTV Zomerkampen, onder vermelding van Zomerkamp 2020 + naam deelnemer. Het restbedrag dient uiterlijk twee maanden voor het begin van het kamp zijn overgemaakt. We hanteren een korting van € 10,- voor iedereen die voor februari het volledige bedrag voldoet! Als je in het bezit bent van een Ooievaarspas, stuur ons dan een mailtje.

De volledige leidinggroep van het kamp bestaat uit vrijwilligers. Allen hebben meer dan ruime ervaring in het organiseren en leiden van vakantieweken voor kinderen en jongeren van groot tot klein. Veiligheid en persoonlijke aandacht voor iedere deelnemer staan hoog in ons vaandel. 

Heeft u vragen over hoe het er op het kamp aan toegaat, bijvoorbeeld over praktische zaken als hygiëne, eten, drinken en slapen; over veiligheid; over contacten met thuis; over hoe we omgaan met grote en kleine problemen? Stel ze gerust! Onze ervaring leert dat er voor elke vraag of drempel wel een oplossing te vinden is.

Vragen kan op de club bij Rik Pronk, maar ook de deelnemers van afgelopen jaren en Ton en Olav weten hoe het er aan toe gaat. U kunt uw vragen ook stellen aan Claudia Fasil (claudia.fasil@gmail.com of 06-12131397) of Irene Marsman (irene.marsman@gmail.com of 06-21886828).

Tot slot: we hebben er heel veel zin in, dus schrijf je als een speer in en hopelijk tot op kamp!

Privacyverklaring.pdf