U bent hier

Zomerkamp

Hallo allemaal!
Praktisch alle ervaren leden van de schaakclub weten het al, maar voor velen is het misschien nieuw. Hoogste tijd dus om jullie wat te vertellen over het komende zomerkamp. Zomerkamp? Ja zomerkamp!! De jeugdafdeling (vroeger) en de stichting (tegenwoordig) organiseren al vele jaren een heuse vakantieweek in de zomer. We naderen binnenkort het 20ste kamp! Lees snel verder over wanneer, wat en hoe want deze unieke vakantieweek wil je gewoon niet missen!

Wat doen we daar?
Ontzettend veel lol hebben: het SHTV zomerkamp is een week lang plezier maken met onder andere: levend jeu de boules, zwemmen vlaggenroof, speurtocht, smokkelspellen, een (veilige!) dropping, water- en kussengevechten, spannende spellen in donkere bossen, kampvuurtjes stoken en de meest maffe dingen die de leiding verzint! Vaste prik is levend stratego op vrijdag. In SHTV vorm vliegen de vonken er elk jaar af!
Er gaan natuurlijk ook andere spelletjes mee: ballen, badmintonrackets, risk, vier op een rij, weerwolven etc. en natuurlijk ook voldoende schaakspellen. De leiding van het kamp zorgt elk jaar voor een spetterend programma. Vervelen is gewoon onmogelijk!
Kamp is supergezellig! We logeren ieder jaar lekker primitief in het huis van een scoutinggroep. Matje op de grond, slaapzak erop en klaar! Natuurlijk is er een uitgebreide keuken en zijn er goede wc’s en douches. We hebben veel ruimte, zitten in het bos en daar maken we dan ook veel gebruik van! Het schaakkamp is geschikt voor jong en oud. Oudere deelnemers helpen de jongeren en er ontstaat altijd een hechte groep tijdens het kamp. Een heleboel activiteiten doen we met z’n allen, maar soms wordt de groep naar leeftijd opgesplitst. De dropping en de lange speurtochten bijvoorbeeld zijn niet geschikt voor de jongste deelnemers.
Elk jaar staat het kamp in het teken van een thema. De leiding verstopt elk jaar een hint in de startbrief, maar het uiteindelijke thema wordt maar zelden geraden voor het bekend wordt gemaakt.

Wie mag er mee?
Meer zielen is meer vreugd vinden wij altijd. Natuurlijk mag ieder jeugdlid van SHTV mee. Sommige leden en oud-leden komen elk jaar terug. Je mag ook je zus, broer, vriendinnetjes en vriendjes meenemen. (Je hoeft zeker niet te kunnen schaken om mee te mogen!) Ben je lid van een andere schaakclub? Ook geen probleem. Het maximale aantal deelnemers is ongeveer 35. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt en bij gelijke aanmelding gaan leden van SHTV voor. Bedenk je wel dat je op een kamp intensief met elkaar omgaat en de week samen maakt. Als je dat kan, dan is dit de week voor jou!
 

21 keer SHTV zomerkamp:
1997 Ardennen ------
1998 Vught ------
1999 Vught Zeerover Opa Fabiaan
2000 Garderen James Bond
2001 Ermelo Harry Potter
2002 Bladel Asterix & Obelix
2003 Bladel Sprookjes
2004 Bladel Alle dagen feest!
2005 Amersfoort Nijntje
2006 Oosterbeek Hamelen
2007 Apeldoorn Oranje
2008 Apeldoorn Olympische Spelen
2009 Bladel Cruise
2010 Veldhoven Indianen
2011 Veldhoven In de computer
2012 Bladel Griezelbus
2013 Ermelo Lord of the Rings
2014 Bladel Pokémon
2015 Valkenswaard Smurfen
2016 Valkenswaard Griekse mythen
2017 Bladel Star Wars
2018 Best Jungle
2019 Maarheeze ????

 

Wanneer?
Het kamp vindt altijd in de zomervakantie plaats in de laatste week van de zomervakantie voor de basisscholen in de regio waar ook Den Haag in ligt.
 

Wie zijn er onder andere leiding dit kamp?

Sietse Luk

Hoofdleiding en één van onze meest avontuurlijke leiding, zo leidt hij je team naar de overwinning, of loop je heel de nacht rondjes.

Bart Kaas

Hoofdleiding en jaren mee geweest als deelnemer. Tegenwoordig actief leiding, want zijn tijd als deelnemer is al lang voorbij!

Frank van der Maarel

De materiaalman, leert en ondersteunt op alle mogelijk gebieden! Wil je een knoop leren of iets bouwen? Frank is je man!

Wessel Oostrum

Onze persoonlijke dansinstructeur zorgt ervoor dat iedereen in de ochtend meteen zin heeft in de dag!

Irene Marsman

Met Irene valt van alles te beleven; sterren kijken, droppings lopen, etc. Bedenk het maar en Irene doet mee!

Stella Roeleveld

Mag ook dit jaar weer natgegooid worden , want sommige dingen veranderen nooit!

Claudia Fasil

Bedenkt de leukste spelletjes rond het kamphuis en is altijd in voor een uitdagend spelletje!

Iris Wilken

De creatiefste onder ons, je weet nooit wat ze nou weer zal verzinnen qua spelletjes, activiteiten, zang of toneel!

Petra Uytenhout

Met haar in de buurt is het onmogelijk om niet vrolijk te zijn!

Wytze Roël

Houdt van spellen in het bos en bedenkt de gekste variaties!

Floran Roeland

Met deze vrolijkerd kun je altijd wel een potje lachen en voor diepzinnige gesprekken is hij zeker ook te porren.

Rick Geene

De huisfotograaf met goede krullen! Komt tijdens de voorbereidingen met de meest briljante ideeën!

Felix Roël

Voor het eerst mee als leiding, gaat de gekste spellen bedenken!

Roel Sengers

Al jaren deelnemer, dit jaar voor het eerst mee als materialenman!

Rik Pronk

Weer terug van weggeweest! Wat een koker is die man!

 

Hoe ga je mee?
Vul het inschrijfformulier in en laat het ondertekenen door je ouders. Vraag hen ook of zij het inschrijfgeld willen overmaken en het is voor elkaar. In juni/juli krijg je van ons dan nog een brief met alle informatie over het kamp: het adres, wat je mee moet nemen, vertrek- en aankomsttijd, het thema en nog veel meer.

Extra informatie voor ouders/verzorgers
Het zomerkamp kost elk jaar ongeveer €145,- en hiervan moet het inschrijfgeld (€50,-) binnen 31 dagen na aanmelding worden overgemaakt naar: NL17KNAB0720495229 t.n.v. Stichting Haagse Toren Vrienden Zomerkampen te Den Haag onder vermelding van zomerkamp 2015 + naam deelnemer. Het restbedrag moet uiterlijk een maand voor het begin van het kamp zijn overgemaakt.
Alle leiders van het kamp zijn vrijwilligers met meer dan ruime ervaring in het organiseren en leiden van vakantieweken voor kinderen en jongeren van groot tot klein. Veiligheid en persoonlijke aandacht voor iedere deelnemer staan hoog in ons vaandel en meerdere leiders hebben een EHBO-diploma.
Heeft u vragen over hoe het er in het kamp aan toegaat, bijvoorbeeld over praktische zaken als hygiëne, eten, drinken en slapen; over veiligheid; over contacten met thuis; over hoe we omgaan met grote en kleine problemen? Stel ze! Onze ervaring leert dat er voor elke vraag of drempel wel een oplossing te vinden is.

Meer info krijgt u ook op de club, menig ouder weet veel over het kamp te vertellen.