Wisselende resultaten tegen Botwinnik in het seizoenseinde

De laatste twee wedstrijden van het seizoen waren voor het vierde team van SHTV tegen de teams van Botwinnik, het derde en het vijfde. 

Voorlaatste ronde mochten we thuis aantreden tegen het derde team van Botwinnik. Dit zou toch een lastige tegenstander moeten worden, ze waren immers één van de promotiekandidaten. Door goed spel van de vaste spelers, en nog beter spel van de invallers, wisten we echter voor een kleine 'upset' te zorgen.

De punten op de bovenste twee èn de onderste twee borden gingen allen naar de schakers van SHTV. Doordat Frans op het vierde bord ook nog een punt binnen wist te slepen, mochten wij ons de winnaar van de avond noemen. Hiermee waren de promotiekansen voor Botwinnik 3 wel weg en wist SHTV 4 zich veilig tegen degradatie.

De laatste ronde mochten we tegen het mindere broertje van Botwinnik, tenminste op papier dan. Voor SHTV 4 ging het slechts om de eer en de ratingpunten, voor Botwinnik 5 moesten ze schaken voor wat ze waard waren, een verlies zou namelijk degradatie betekenen.

Het bleek helaas toch weer lastig om voor uitwedstrijden genoeg spelers op de been te krijgen. Met alle moeite om genoeg reserves op te roepen wisten we helaas maar met z'n zevenen aan te treden. Tegen de hekkensluiter had ik alsnog op een winst gerekend, het mocht echter niet zo zijn.

Al snel waren twee partijen tot een remise overeengekomen. Dat hielp onze winstkansen natuurlijk niet, zeker doordat we op alle lage borden minder stonden. Op bord 1 en 3 was het volle punt weliswaar voor onze kant. Helaas wist geen van de anderen de stellingen om te draaien, waardoor we met 5-3 op onze broek kregen. Voor Botwinnik 5 reden voor groot feest, de opluchting was van de gezichten te lezen. Wij waren toch teleurgesteld dat we aan onze 'sportieve plicht' niet hebben kunnen voldoen. Daarnaast, verliezen is nooit leuk. 

We kunnen uiteindelijk spreken over een seizoen met pieken en dalen. We mogen vooral trots zijn op het feit dat wij als enige de kampioen een punt hebben af mogen snoepen. Ik kijk al uit naar volgend seizoen, waarbij ik hoop op minder wisselende resultaten en dat we dan wel steeds met een vol team mogen aantreden. 

Alle spelers en invallers van SHTV 4 bedankt voor jullie inzet en mooie spel!