Weer een stapje dichterbij

In de achtbaan die het begin van het seizoen voor ons vierde team is, werd de derde wedstrijd thuis gespeeld tegen RSC-Belgisch Park 2, exact een maand na de eerste wedstrijd. Met een zeer getalenteerd kanon op het eerste bord moest daar ernstig rekening gehouden worden met een zekere nul. Een tactische opstelling werd overwogen, maar tegen een verder homogeen team heeft dat niet veel zin. En zo gingen we proberen er het beste van te maken. Het viel aanvankelijk best mee. Waar hebben we dat eerder gehoord? Oh ja, de voorgaande keren. Maar deze keer ging het echt veel beter!

Goed, met mijzelf op bord 1 ging het niet zo goed natuurlijk, maar naast me zag het er allemaal toch hoopgevend aan. Theo kwam goed uit de opening, terwijl Danny gelijk stevig gebruik maakte van het voordeel van de witte stukken en in een vloek en een zucht een doorslaand initiatief ontwikkelde. Hij was dan ook even na negen uur klaar, met ons eerste punt. Niet veel later volgden een opgave van mijzelf en ook Jan bleek deze keer niet de juiste weg te kunnen vinden, maar na twee keer een optimale bijdrage te hebben geleverd, mag hem dat niet kwalijk genomen worden.

Intussen was er tussen Theo en zijn tegenstander een merkwaardige partij aan het ontstaan. Onafhankelijk van elkaar wisten ze aan mij te melden dat de tegenstander veel beter stond. Poolshoogte nemend gaf ik Theo gelijk: zijn koning stond enigszins tochtig en wit had druk in het centrum. Met nauwkeurig spel was er nog wel het een en ander te redden en zo geschiedde. Na een langdurig om elkaar (en de hete brij?) heen draaien, kwamen de heren remise overeen.

Waar Jan zijn resultaten van de vorige twee wedstrijden niet kon evenaren, keerde ook Lex 180 graden om. Het kostte hem enige inspanning, maar wist dat te verzilveren met een overwinning. Naast hem had Frans niet veel moeite om gelijk te komen staan na de opening, maar jammer genoeg was dat ook precies waar het bij bleef. Een tweede remise kon worden bijgeschreven op het uitslagenformulier.

De laatste twee moesten het waar gaan maken. Bij een stand van 3-3 werd het belangrijk dat Eric en Harold samen in ieder geval een punt zouden halen en daar zag het wel naar uit. Het liep evenwel anders, want elk sprankje hoop dat in het middenspel nog in de stellingen leek te zitten verbleekte stukje bij beetje en aan het eind van de avond moesten beide spelers de buit een de bezoekers laten.

Heel dichtbij dus, want een gelijkspel hing op een bepaald moment wel degelijk in de lucht, alleen te hoog voor ons. En zo gaan we de rit in de achtbaan op maandag 30 november afsluiten in Naaldwijk, bij WSC, waar Jan zijn partij vooruit zal spelen en ons hopelijk met een voordeel aan de wedstrijd laten beginnen.

 

 SHTV 41560-RSC-Belgisch Park 216573 -5
1André Wagner1573-Sherief El Sayad18510-1
2Danny Lindhout1560-Dennis Ramondt16781-0
3Theo Dekker1705-Floris de Leeuwe1733½-½
4Eric Alvares1596-Gerard van der Zijden16560-1
5Harold Fikkert1545-Gerard Werkhoven17430-1
6Jan Verheijen1558-Jan Wuister16070-1
7Frans Coers1611-Han Feenstra1499½-½
8Lex van der Meer1335-Herman Lucas14891-0