Vier SHTV-teams aan de start bij jeugdclubkampioenschap

Voor het eerst sinds een jaar dat er weer teamwedstrijden voor de jeugd achter borden konden plaatsvinden. Met maar liefst vier jeugdteams deed SHTV mee.

Het E2-team bestond uit Yuto, Kevser, Keito, Jools en Neil. En voor alle vijf was het de eerste keer dat ze aan zo’n wedstrijd meededen. Een beetje jammer dat er niet meer teams waren met kinderen die nog aan het begin van hun schakersloopbaan staan. De krachtsverschillen waren daardoor zo nu en dan wel wat groot. Het enthousiasme was er niet minder om! Hopelijk een aanmoediging om lekker veel potjes te spelen en goed mee te doen met de lessen. Dan gaan we het volgend jaar gewoon weer opnieuw proberen.

Het E1-team werd gevormd door Shinsaku, Ryoga, Huseyin en Thomas. En zij konden goed meekomen in het toernooi. In negen rondes drie keer winnen en twee keer gelijk spelen is een mooi resultaat. We wisten van te voren wel dat een paar teams echt goed zijn en dat je daarvan gaat verliezen. Maar uiteindelijk eindigde E1 in de middenmoot, een mooie prestatie. En ook voor dit team geldt dat drie van de vier volgend jaar nog steeds met de E-teams mogen meedoen.

De wedstrijden in de C-groep zijn natuurlijk van een hoger niveau. En ook hier konden we van te voren wel inschatten dat onze teams het moeilijk zouden krijgen. Het C2-team (Arvind, Julián, Bruno en Ishak) kon het tegen de meeste tegenstanders niet bolwerken. In de eindrangschikking een voorlaatste plaats met één overwinning. Aan inzet en strijdlust echter geen gebrek! Hopelijk een stimulans om door te gaan en misschien ook de stertrainingen bij de HSB te volgen.

Robin, Luka, Jesper en Zeyd waren ten slotte het C1-team. Het was van te voren moeilijk te voorspellen waar dit team staat. Er is door een aantal spelers het afgelopen jaar hard gewerkt en veel vooruitgang geboekt. Maar ook de tegenstanders staan niet stil! Het uiteindelijke resultaat: vier overwinningen, drie nederlagen. En vierde in de eindrangschikking, een resultaat waar we heel tevreden mee mogen zijn. Grappig dat alle vier de spelers ongeveer dezelfde eindscore behaalden.

Kortom: veel enthousiasme en uiteindelijk eindresultaten naar vermogen. Een dag om tevreden op terug te kijken. Veel dank aan Nur en Naohisa voor het begeleiden van de E-teams, dat scheelde een hoop stress. En veel dank aan André, Jeffrey, Louis en Peter voor de organisatie.