SHTV'ers doen mee aan persoonlijk jeugdkampioenschap HSB

Op 4 december werd bij DSC in Delft weer het persoonlijk jeugdkampioenschap van de HSB gehouden. Een toernooi met een ingewikkelde formule. Voor de E-jeugd is het echt een kampioenschap en is de winnaar de HSB-kampioen. Voor de C- en D-jeugd zijn het voorrondes waar plaatsen voor later te houden finales zijn te winnen.

Voor SHTV deden Adam, Jo, Ryoga en Tijn mee bij de E-jeugd. Shinsaku hoort qua leeftijd nog bij de D-jeugd, maar vanwege eerdere prestaties was hij al geplaatst voor de finale. Hij mocht zijn kansen proberen bij de C-jeugd.

Het persoonlijk jeugdkampioenschap is een zwaar toernooi waar alle talenten uit de regio zich presenteren. Ik maak me van te voren altijd een beetje zorgen of het toernooi voor de deelnemende kinderen niet een beetje te hoog gegrepen is. Gelukkig viel dat deze keer erg mee. Alle SHTV’ers wisten regelmatig potjes te winnen. Bij de E-jeugd eindigde Adam met 2,5 punt, Jo met 3 punt en Tijn met 4 punt. En het zag er lang naar uit dat we een kampioen in huis zouden hebben! Ryoga won in de eerste vijf rondes alles en stond fier bovenaan met 5 uit 5. Helaas: de laatste twee rondes brachten twee nederlagen. Misschien duurde het toernooi net even iets te lang, en bovendien lopen er nog wel meer goede schakers rond op zo’n toernooi. Ryoga viel iets terug, maar behaalde toch een mooie derde plaats.

De C-groep was dit jaar bijzonder sterk bezet. Er waren drie plaatsen te verdienen voor de finale, er was al een plaats gereserveerd voor Luka Wink op basis van rating. Shinsaku wist zich in dit gezelschap goed te handhaven. Hij boekte een paar mooie overwinningen en stond in de laatste ronde tegen Imanol Leorato heel goed. Bij winst had hij zich waarschijnlijk geplaatst voor de finale. Helaas, Shinsaku liet de winst glippen en moest genoegen nemen met een plek in de middenmoot.

Alle vijf SHTV’ers mogen terugkijken op een goed toernooi. Met een beetje geluk had er misschien nog wel meer in gezeten, maar ja dat zeggen schakers altijd. We mogen blij zijn met de behaalde resultaten.

En ten slotte: het moment dat is vastgelegd op de foto had een betere fotograaf verdiend. Op drie borden naast elkaar op hetzelfde moment herdersmat!