SHTV-jeugdleden doen mee aan open jeugdkampioenschap van Gouda

Op 4 september was er eindelijk weer eens een echt ‘fysiek’ toernooi. Schaakvereniging Messemaker uit Gouda had de moed om in Coronatijd het open kampioenschap van Gouda en het open jeugdkampioenschap van Gouda te organiseren. Het seniorentoernooi werd uiteindelijk toch afgelast, de organisatoren vonden het risico blijkbaar te groot. Maar gelukkig kon het jeugdtoernooi wel doorgang vinden.

Omdat het aantal aanmeldingen bij de E-jeugd gering was, was er een gemengde groep voor de D- en E-categorie. Shinsaku Okita en Luka Wink deden mee in deze groep en behaalden mooie resultaten. Shinsaku was met 5 uit 9 zelfs winnaar in de E-categorie. Luka scoorde 6 uit 9, ook een fraaie score. Hij was daar zelf echter niet tevreden mee. Op papier was Luka de beste speler in deze groep, maar een paar ongelukkige nederlagen maakten dat een prijs er deze keer niet in zat. Jammer, maar een leerzame ervaring. En … een vierde plaats, dat blijft een goede prestatie.

In de C-categorie waren namens SHTV Arvind Jaharia, Bruno den Os en Julián van Dijk Carmona de deelnemers. En het moet gezegd: ze hadden het niet gemakkelijk en eindigden in het ‘rechter rijtje’. Hoe ouder je wordt, hoe meer je tegenstanders treft die serieus werk maken van schaken. En hoe moeilijker het wordt om goede resultaten neer te zetten. Hopelijk een aanmoediging om dit seizoen flink aan de slag te gaan met de werkboeken en de lessen!

Merijn van Ardenne en Tobias Li-Behn ten slotte hielden de eer van SHTV hoog in de AB-categorie. Voor Merijn de eerste keer dat hij aan een dergelijk toernooi meedeed, en ook voor Merijn viel het niet mee. Wat ik hierboven zei over de C-groep geldt natuurlijk nog meer voor de AB-groep: je komt steeds sterkere spelers tegen. Iets wat Tobias al lang weet, hij was hier de ervaren speler. En hij maakte dat helemaal waar. Met een score van 6,5 uit 7 werd hij de ongeslagen winnaar!

Maar het allerbelangrijkste: we kunnen weer achter het bord schaken, en hopelijk blijft dat zo. En het bleef de hele dag gezellig, of de resultaten nu goed waren of niet. Een goede start van het nieuwe seizoen!