SHTV H3 opent nieuwe seizoen

De HSB-competitie 2021-2022 is begonnen! SHTV 3 en Pomar 1 hadden de eer om de aftrap te verrichten op 14 oktober en dan nu maar hopen dat we dit seizoen wel de finish halen, want het meesterplan van teamleider Maarten van der Vegt, promotie naar de 2e klasse, heeft dit jaar kans van slagen. Voor degradatie hoeft niemand bang te zijn, maar een stapje hoger is wel mogelijk.

Pomar is altijd een sterke club geweest, maar de laatste jaren zijn de sterke veteranen weggevallen en dat is erg jammer. Het is een echte gezelligheidsclub en de kans dat er problemen rijzen is erg klein. Wedstrijdleider Evert Baak nam dan ook de kans waar om in zijn openingswoord op te merken dat hij nog nooit een probleem was tegengekomen. Altijd gevaarlijk om zoiets te zeggen, zoals zou blijken.

Aan alle borden werd rustig begonnen. Tobias gaf in de opening niets weg en nam voor lief dat wit meer ruimte kreeg. Hij zou later op de counter spelen en de partij naar zich toe halen.

Op dat moment had zijn strijdmakker Thomas al een schone neus (hij had namelijk geen tegenstander) en liep langs de borden te kijken hoe het team het deed. Hij zal bij het derde bord vooral geleerd hebben hoe het niet moet, want de waarnemend teamleider miste in het late middenspel een wending en moest gaan verdedigen. Dat verliep ook niet echt naar wens, want hoewel ik grapte na de wedstrijd dat ik de goede relatie met Pomar in acht diende te nemen, deed Frits Berendse het uitstekend en mocht de felicitaties in ontvangst nemen. Hij werd de enige van de avond.

Peter was beter op dreef en speelde een rustige opzet die na lang manoeuvreren tot een doorbraak leidde en ook Eric naast hem ging er even goed voor zitten. Ik geloof dat hij niet eens in zijn gebruikelijke tijdnood kwam en zich in alle rust kon voegen bij de andere teamgenoten die inmiddels een punt hadden gescoord.

Vader en zoon Wink verdedigden de onderste twee borden met verve. Luka (op 7) is zich snel aan het ontwikkelen tot een sterke schaker en prikte al snel door de stelling van Markus Lohrer heen. Het kon niet op, want hoewel hij een stuk langer bezig was, mankeerde er aan de techniek van vader Steven ook niets. In strakke stijl haalde ook hij een punt binnen.

Was dat alles? Nee, want ik memoreerde al de openingswoorden van de wedstrijdleider en die werden gelogenstraft door de heren op bord 6. Er klopte iets niet, de witspeler was er van overtuigd. Frans was zich geen kwaad bewust, maar beide notaties verschilden in aantal zetten, 50 om 52. Hoe kon dat nu weer? Tijd voor het betere arbiterswerk en Evert vertrok met beide heren uit de speelzaal om in alle rust aan de hand van beide notaties na te gaan wat er fout was gegaan. Een handvol minuten later waren ze terug: Frans had per ongeluk twee keer achter elkaar gespeeld en dat gaf zijn koning een iets betere positie dan in werkelijkheid het geval was. Niet dat het veel uitmaakte, want de zwarte stelling stond al op instorten. Men kon er in elk geval smakelijk om lachen.

En zo eindigde de allereerste wedstrijd van de HSB-competitie van dit seizoen in een klaterende overwinning. Het gaat nu even duren, namelijk tot 3 december, maar dan mogen we aantreden in Voorburg tegen Voorburg 2. En Maarten mag dan het verslag maken.

 

SHTV 31632Pomar 114977-1
1Tobias Li-Behn1723Kees Vink16781-0
2Thomas Alvares1765NO1-0R
3André Wagner1682Frits Berendse15200-1
4Peter Lincewicz1658Vincent Steemers15021-0
5Eric Alvares1565Hans Jacobs14091-0
6Frans Coers1500Peter de Man15181-0
7Luka Wink1533Markus Lohrer13991-0
8Steven WinkJohn Woestenenk14501-0