SHTV 5 stuurt Lierse 2 terug naar Westland zonder punten

Maar goed.... Op 18 februari was het dan zover het team mocht revanche nemen op de zeurende teamleider die de vorige keer had geklaagd over te veel fouten. Helaas Ard en Henk hadden andere verplichtingen maar Rob Dijkstra als super-sub en Claudia als coming-back-sub waren prima invallers. Om kwart voor acht konden we beginnen en alleen de teamleider moest nog wat doen met de interne. 

De eerste punten volgden spoedig. 

Noud kwam, zag en overwon. Moeder was amper thuis om Noud weg te brengen en kon alweer de auto in om Noud (dit keer met punt) op te halen (waarvoor ook veel dank natuurlijk). De 2e overwinning op rij voor onze jongste speler na het keurig afstraffen van een fout van de tegenstander. 

De andere jonge speler Thomas had een aardige stelling maar wel een pion minder. Hij kreeg remise aangeboden en nam dit na overleg met mij aan. Er tekende zich op sommige borden mooie dingen af. 

Intussen had Claudia, iedereen heeft haar vast al gezien, een keurige stelling opgebouwd. Ze was bereid gevonden om in te vallen, mits ze om 22.30 naar huis kon. De teamleider had natuurlijk beloofd dat dit kon (dan win je maar wat sneller). Echter Claudia was er niet zo gerust op. Uiteindelijk duurde het niet lang voor Claudia materiaal voor stond en nog even dreigde een koning tegen koning, loper, paardeindspel (altijd lastig), maar de buit werd behendig binnen gehaald. 2,5 -0,5 (voor de mensen die zonder rekenmachine het clubblad lezen). 

En dan de behendigheid van die bord 1-speler. Die won ergens een stuk (had hij zelf niet gezien, pas een zetje of 5-10 later kwam hij erachter). En daarna werd er zeer snel, bijna saai, afgewikkeld naar een gewonnen eindspel (had wel iets sneller gemogen hè, Van der Meiden?). 

Intussen was Jaap op bord 2 begonnen met de grote walk-overshow. Werkelijk elk stuk wat maar wit was en op het bord van Jaap paste moest en zou op de koningsvleugel van zijn tegenstander staan. Met een schitterend slotakkoord was de teamoverwinning een feit. Mooie partij! 4,5-0,5 

Hadden zij uit De Lier dan niets in te brengen? Jawel, alleen ze deden het wat rustiger dan de snelle Hagenezen. 

Maarten op bord 3 stond verkrampt en verloor uiteindelijk. Jammer!

Wim verloor ergens een stuk en daarna werd het allemaal wel lastig, ook postioneel. 

Rob bleef lang vechten voor de kansen en leek die met zijn taaie verdedigingskunsten ook wel te hebben, maar uiteindelijk ging het buiten het oog van de teamleider toch verkeerd. 

Als team desondanks een keurige overwinning. Hier kunnen we trots op zijn. Het hoofd van jullie teamleider bij de komende technische commissievergaderingen is weer gered, want het linkerrijtje gloort! Kortom, de man met de bijl hoeft dit jaar niet besteld te worden, Evert!

 

Schaakcombinatie HTV 51311-Lierse 21480-
1Geurt Jan van der Meiden1649-Sandra van den Berg16791-0
2Jaap Luyendijk1706-Dick Valk14811-0
3Maarten van der Vegt1066-Annemarie Voorberg-v/d Wel15730-1
4Thomas Luk1212-Johan van den Berg1483½-½
5Rob Dijkstra1464-Ruud van Heyningen14680-1
6Wim Vermeulen1138-Gerard Buijs14800-1
7Claudia Fasil-Wim Poot14261-0
8Noud van der Togt943-André Feringa12501-0