SHTV 5 reist af naar Pijnacker en neemt punten mee terug

Altijd weer spannend die 4e klasse. Je weet nooit hoe sterk de teams nou echt zijn en/of wie er zullen spelen. Bij ons kon Ard helaas niet, maar gelukkig was de rest van het team er wel en op volle sterkte. Ver, ver weg van Den Haag ligt een dorpje Pijnacker en daar moesten we heen voor een wedstrijd tegen Scheve Toren 3. Vroeg weg, want het was een jeugdteam en dus 19.30 moesten we beginnen. Dat de teamleider nogal streng is, wist u natuurlijk al en om 19.12 stonden we dus in Pijnacker. Met pijn en moeite van de wedstrijdleider konden we om 19.35 beginnen.

Vol wraak zaten we achter het bord want ons 2e had de dag daarvoor verloren van hun 1e. Naast deze wraak was er op volop gelegenheid tot ontspanning. De turnvereniging en dartclub waren ook aanwezig in het pand. En de jeugd van Pijnacker speelde in het begin van de wedstrijd in dezelfde zaal hun partijen. Dit betekende volop rumoer, maar ach, het is maar de 4e klasse natuurlijk. Nadat de jeugd vertrokken was, begonnen de senioren hun wekelijks geouwehoer naast onze borden te houden. Dat kon natuurlijk niet in de gang of even wat achter de scheidingswand.

Intussen stonden Maarten (op bord 3) en Henk (op bord 4) al gewonnen en had Thomas op bord 5 het moeilijk. Gelukkig was zo rond een uurtje of half 9 ook de indeling van de interne bekend en konden we dus gaan schaken. Los van wat analyses, laatkomers, vuurwerk in containers etc. natuurlijk.

Intussen was Thomas op miraculeuze (lees: op niveau 4e klasse onderbond) ontsnapt en won hij zelfs vlak nadat Henk ook het punt had binnen gehaald. Intussen stond Mitchell beter, na het rustig en foutloos opzetten van de partij. Pim op bord 2 had het zwaar, maar er waren nog kansen om het fortuin binnen te halen. Mijn tegenstander had op bord 1 een stuk geofferd voor 2 pionnen. Het was slechts afwachten tot al mijn stukken iets gingen doen.

Ik kan nog een heel verhaal vertellen over de geweldige speellocatie van Scheve Toren, maar dit zal ik u besparen. In elk geval staat die met stip onderaan in de mij bekende schaaklocaties (per direct en daar komen ze ook echt niet meer van af dit seizoen). Maarten pakte de punten en ook Mitchell. Zo stond het dus 4-0. Intussen had Pim een toren gewonnen, maar stond alles zo open dat er geforceerd mat gegeven kon worden door zijn tegenstander. Op miraculeuze (lees: nou ja, dat kan u nu zelf wel invullen) wijze bood de tegenstander remise aan (met mat in 3) en dat werd vreemd genoeg ook nog geaccepteerd (je weet immers maar nooit). Vervolgens begonnen meerdere mensen van Scheve Toren, mijn tegenstander en de tegenstander van Pim te analyseren op welke manieren het allemaal mat kon gaan. Na 2x om stilte gevraagd te hebben, werden de stukken door mij van het bord afgehaald en kon ik ineens gaan doorgeefschaken. Met het extra materiaal was de overwinning nu snel een feit en konden we nog voor 22.30 de terugweg aanvaarden. Oost west, thuis best.

De schrijver van bovenstaand stuk is absoluut niet gefrustreerd, mocht u dat denken. Hij beleeft nog elke keer veel plezier in het spelen in SHTV 5. Mocht u een hulpvraag lezen in bovenstaand stuk dan is dat absoluut niet de bedoeling.

 

Scheve Toren 31178-Schaakcombinatie HTV 51265½-
1Ivo Wilms1144-Geurt Jan van der Meiden16530-1
2Richard Klijnsma1490-Pim van der Meiden1338½-½
3Stijn de Smit1057-Maarten van der Vegt9650-1
4Matthieu Boubal1021-Henk Bouma13740-1
5Luc Wilms-Thomas Luk12400-1
6Ward Peeters-Mitchell Vuong10200-1