SHTV 4 zet de goede vorm door

Na de mooie winst die we eerder behaalden tegen Raadheer-Corbulo 2, mochten we donderdag 15 december aantreden tegen het 11e team van DSC. Op papier leek dit de eenvoudigste wedstrijd van het seizoen. Onze tegenstanders hebben echter voor elk punt gevochten en het ons nog flink lastig gemaakt.

Eric was dit keer verhinderd om te spelen, gelukkig was Claudia wederom bereid om voor ons in te vallen. Op het 7e bord was ze als eerste klaar. Iedereen zat net en had de opening die ze (niet) wilden spelen op het bord gekregen. Voor Claudia duurde dit te lang, zij had haar tegenstander al mat gezet en kon lekker bijpraten aan de bar.

Frans had niet geheel zijn avond. Hij had zichzelf in een moeilijke positie geschaakt. Vervolgens miste hij nog eens een torenaanval, waarop hij het maar voor gezien hield. Toen ik naar de stelling van Thomas keek, leek het in eerste instantie veelbelovend. Ik had daarbij echter wel gemist, dat Thomas zijn dame was kwijtgeraakt. Hij spartelde nog even na, maar het verlies kon niet verweerd worden. Ikzelf was uitermate blij toen ik merkte dat mijn tegenstander het damesgambiet aannam en vervolgens zijn extra pionnetje probeerde te verdedigen. Ik kon rustig aanvallen met mijn stukken en na een paar tactiekjes dacht ik mooi met twee extra pionnen het eindspel in te gaan. Toen ik later de stukken nog eens ging tellen, merkte ik op dat ik ook nog een stuk extra had. Ik kon mijn geluk niet op. Ik rukte rustig op met mijn pionnen en had even later de koning mat gezet.

André speelde wederom solide, zijn tegenstander echter ook. Ze gingen een eindspel in dat er vrij gelijk uitzag. Er werd een remiseaanbod gedaan, na overleg met de teamcaptain is dit aangenomen en André kon ook weer uitrusten. Kawang had weer een spannende, dynamische stelling op het bord gekregen. Kawang bleef er erg rustig onder en wist uiteindelijk in het eindspel de winst naar zich toe te trekken. Hiermee hadden wij 4½ punt, waarmee de winst zeker was. Ard had niet kort daarna zijn partij ook naar een remise gebracht, waardoor 5-3 de uitslag was.

Na deze tweede winst, lijkt het erop dat handhaving een goede mogelijkheid is dit seizoen. Met een paar goede resultaten in de volgende ronden, kunnen we wellicht zelf naar de 1e plaats kijken, maar laten we niet op de zaken vooruit lopen. De volgende partij mogen we weer tegen een team van DSC, ditmaal het 9e. Op papier lijkt dit dan weer de zwaarste partij van het seizoen, maar laten wij daar voor elk punt vechten. Wellicht kunnen we voor een verassing zorgen.

 

SHTV 41427-DSC 1112335-3
1André Wagner1584-Niels Jansen1370½-½
2Maarten van der Vegt1266-Paul van Riet12961-0
3Frans Coers1549-Aram Hassan0-1
4Jaap Luyendijk1544-Jordy Krempel13771-0
5Thomas Luk1315-Hidde Boerkamp0-1
6Ard van der Zwart1419-Dick de Jong1167½-½
7Claudia Fasil1314-Iljo Boels1-0
8Kawang Choi-André Bruinink9551-0