SHTV 4 wint minimaal van Botwinnik 3

16 maart mochten we aantreden tegen het 3e team van Botwinnik. Inmiddels was duidelijk dat er door beide teams om relatief weinig gespeeld zou worden. DSC 9 was al kampioen en DSC 11 was de nummer laatst. Wel was voor beide teams de 2e plaats nog in zicht, een mooi doel, en waren er nog genoeg ratingpunten te winnen of verliezen.

Ard was dit maal verhinderd, gelukkig was Thijs wederom bereid om in te vallen. Als teamleider  koos ik er voor om de opstelling wat te husselen, zodat er wat variatie in de opstelling kwam. Om tien voor acht kwamen de spelers van Botwinnik de speelzaal binnen. Echter waren het er geen acht, maar slechts zeven spelers die het tegen ons op kwamen nemen. Eric hoefde niet te spelen en het eerste punt was al gelijk binnen.

Jaap en Frank hadden beide hun oude vorm weer gevonden. Met solide schaak wisten ze rustig hun partij te winnen. Ook André speelde sterk, zijn tegenstander echter ook, waardoor ze in een relatief gelijke eindstelling kwamen. Hij had misschien nog kans om voor de winst te spelen, maar na overleg werd op zijn bord een remise genoteerd. Over het spel van Thomas waren genoeg positieve punten op te merken, bijvoorbeeld dat hij zijn dame dit maal niet was verloren. Jammer genoeg verloor hij desondanks de partij.

Ik was zelf flink in de problemen gekomen uit de opening. Ik moest flink verdedigen tegen de aanval van mijn tegenstander. Ik probeerde zelf nog een aanval op te zetten, maar was wellicht iets te bang voor de dreiging van mijn tegenstander, waardoor ik toch te behouden speelde. Het werd mij fataal, het punt ging naar Botwinnik.

Inmiddels was de stand 3,5-2,5 in ons voordeel, een punt was genoeg voor de winst. Thijs stond beter en ook Kawang had kans om te winnen. Ik had goede hoop op de winst. Thijs was echter in tijdnood gekomen, waardoor hij zijn voordeel weg gaf. Desondanks een knappe remise tegen een sterke tegenstander. Alle ogen waren dus op Kawang gericht, een paar van onze clubgenoten volgde de partij dan ook aandachtig. Eigenlijk was er niks om bang voor te zijn, remise kon eigenlijk niet mis gaan. Als er iemand het volle punt nog kon afsnoepen, dan was het Kawang. Hij weigerde dan ook voor remise te gaan en speelde vol door voor de winst. Helaas bleek de stelling te vast te staan, waardoor ook op dat bord een remise werd genoteerd. Met een minimaal verschil wonnen we de partij en schoven we naar de 2e plaats op de ranglijst.

De laatste partij wordt gespeeld tegen DD 7, hierbij kunnen we de 2e plaats vasthouden.

 

SHTV 41468-Botwinnik 31542-
1Eric Alvares1551-(Reglementair) 1-0R
2Thijs Michels -Bob de Jong1536½-½
3Jaap Luyendijk1544-Willem van Dalen16371-0
4André Wagner1584-Han Perluka1518½-½
5Maarten van der Vegt1266-Otto Boot15690-1
6Kawang Choi -Arie Franke1535½-½
7Frans Coers1549-Piet Hanemaaijer14551-0
8Thomas Luk1315-Marc Verheugd 0-1