SHTV 4 weet nu wel te winnen

Na een teleurstellende eerste wedstrijd mochten we tegen Raadsheer-Corbulo 2 met een team op volle sterkte aantreden. Ons team bleek gelukkig sterk genoeg om onze eerste wedstrijdpunten binnen te halen. Waarbij vooral de meer jeugdige leden de winst binnen wisten te halen.

Ard was als eerste klaar. Hij had tegen Jelle van der Heide een gesloten stelling op het bord gekregen, waarbij er weinig spel mogelijk was. De heren kwamen snel overeen tot een remise. Ik had inmiddels een betere ontwikkeling tegen Bert van der Sluis, waardoor ik een aardige aanval op de koning had. Mijn tegenstander leek zich goed te verdedigen, waardoor ik met ‘slechts’ een pion meer verder zou moeten schaken, totdat hij opeens miste dat ik een mat in vier had. Ik deed dat gelukkig niet, waardoor de eerste winst van de avond opgeschreven kon worden.

Kawang was aan een spannende partij bezig, waarbij er aan tegenovergestelde zijden gerokeerd was. Het bleek maar weer eens dat Kawang en aanvallend schaak een goede combinatie is. Hij opende een paar lijnen en even later was de koning van zijn tegenstander mat gezet.

Frans had een redelijke stelling gekregen uit zijn opening, waarbij hij meer ruimte had vergaard. Zijn tegenstander bood remise aan, Frans vond dat wel een prima resultaat en na overleg met mij is dit aangenomen. Thomas had in zijn opening een pion geofferd om meer ontwikkeling te krijgen. Hij kreeg de mogelijkheid om zijn paarden in de stelling van zijn tegenstander te krijgen. Toen de dame ook nog mee mocht doen in de aanval vond zijn tegenstander het wel mooi en gaf op om het aankomende mat maar te voorkomen.

Inmiddels was de stand 4-1, waardoor nog een halfje de winst zou betekenen. Eric had, zoals gewoonlijk, veel van zijn denktijd gebruikt. Veel zat niet meer in de partij, waardoor zijn tegenstander maar remise aanbood. Dat werd aangenomen, waardoor de winst zeker was. André had een ingewikkelde stelling op het bord, waarbij er veel mogelijk was. Helaas ging het voor hem niet de goede kan op, waarbij Dirk Ploeger een pion meer had in het eindspel. Dit bleek genoeg voor het eerste (en enige) winst voor Raadsheer-Corbulo. Jaap was als vanouds in vorm en speelde een sterke partij. Hij liet maar eens zien nog jong van geest te zijn. Hij kwam in een loper-tegen-paardeindspel met een pion meer, waarin hij geen fout maakte en ervoor zorgde dat het laatste resultaat van de avond als een kers op de taart was. Uiteindelijk mochten we met 5½-2½ weer terug naar Den Haag.
De volgende wedstrijd spelen we tegen het 11e team van DSC, eindelijk eens thuis. Met goede moed gaan wij hen ontvangen.

 

Raadsheer-Corbulo 21475-SHTV 41461-
Dirk Ploeger1749-André Wagner15841-0
Jan de Pree1600-Eric Alvares1551½-½
John de Vries1209-Frans Coers1549½-½
Bart Walder1525-Jaap Luyendijk15440-1
Ben van Dijken1682-Thomas Luk13150-1
Jelle van der Heide1380-Ard van der Zwart1419½-½
Bert van der Sluis1376-Maarten van der Vegt12660-1
Rob Heufke Kantelaar1281-Kawang Choi 0-1