SHTV 4 schaakt zich uit de degradatiezorgen

Op 15 januari was het weer tijd voor de volgende externe partij van het vierde team. Op deze maandagavond mochten we op bezoek bij Lierse 2. Het bleek, net als de vorige maandagwedstrijd, weer een flink karwei om genoeg spelers op de been te brengen. Met behulp van Theo Dekker en Martin Brummelkamp wisten we toch met z'n achten aan te treden. 

Te beginnen met Martin. Hij zorgde bijna voor een spetterend begin. Hij speelde een partij waar het voordeel steeds van eigenaar wisselde. Martin kwam een stuk voor, gaf het weer terug, kreeg vervolgens een kwaliteit in de schoot geworpen. Helaas gaf hij in de gekke stelling die hij speelde zomaar zijn dame weg, waardoor de winst naar Lierse ging.

Ondergetekende kon gelukkig de stand snel weer gelijk trekken. Ik had zo'n partij waarin mijn tegenstander mij alles liet doen wat ik van plan was in mijn opening. Na een zet of 13 stond mijn tegenstander ongelofelijk in de verdrukking en kon ik eens proberen de koning mat te zetten. Acht zetten later was dit niet te stoppen en kon ik rustig aan de bar een biertje nuttigen.  Jaap was de vorm van dit seizoen gelukkig nog niet kwijtgeraakt en ging lekker door met punten binnenhalen voor SHTV. Zijn tegenstander maakte een paar foutjes en Jaap maakte hier heel kundig gebruik van.

Thomas liet maar weer eens zien dat hij niet te onderschatten is. Hij kwam weliswaar een paar minuten na het begin binnen, maar had toch niet heel lang nodig om zijn tegenstander in het stof te laten bijten. Frans had op het tweede bord een zware kluif aan zijn tegenstander. Hij stond na de opening al wat minder en wist het tij ook niet meer te keren. Dit puntje ging dus naar de Lierenaren.

Eric kwam heel verrassend een keer niet in tijdnood. Hij had op bord 1 een stuk weten te winnen en wist op Kramnik-achtige manier de winst binnen te halen; zijn tegenstander had geen schijn van kans. De winst voor het team was al bijna binnen.

Sophie had het schroom dit keer van haar afgegooid en speelde vol vertrouwen. In een scherpe stelling kwam ze een toren voor te staan en dit gaf ze niet meer weg; toen ze haar 2e pion tot dame wilde promoveren vond haar tegenstander het wel mooi geweest. 

Waar we begonnen met een invaller eindigen we hier ook mee. Theo stond op het oog erg lastig, maar schijn bedroog ditmaal. Waar zijn stelling leek in te storten kwam er ineens een machtige aanval uit, die zijn tegenstander totaal verraste.

Hiermee werd 2-6 de uitslag en plaatsten wij onszelf mooi in de middenmoot. We kunnen in de volgende partij zonder al te veel druk het op gaan nemen tegen koploper HSV 2.

 

Lierse 21374-SHTV 414402 -6
1Nico Alsemgeest1605-Eric Alvares15900-1
2Johan van den Berg1507-Frans Coers15511-0
3Dick Valk1489-Theo Dekker16880-1
4Ruud van Heyningen1377-Maarten van der Vegt15520-1
5Sander de l Ecluse1208-Jaap Luyendijk15020-1
6André Feringa1253-Thomas Luk13880-1
7Wim Kröschell1178-Sophie Gieben 0-1
8Jan Dirk Stoorvogel -Martin Brummelkamp8081-0