SHTV 4 maakt er een mooi einde van tegen DD 7

30 maart speelden we de laatste wedstrijd van het seizoen. De boodschap was duidelijk, winst zou de 2e plaats in de ranglijst opleveren. Aangezien het kampioenschap al een tijdje buiten zicht was, lag er verder relatief weinig druk op de partij. Uiteindelijk wisten we wederom met een minimaal verschil de wedstrijdpunten te behalen.

Van te voren waren we met zes van de teamleden gezellig gaan eten, dus konden we verzadigd aan de partij beginnen. Er was weer gevarieerd in de opstelling, wat voor spannende partijen zorgde.

Kawang had de pech om tegen een sterke speler uit te moeten komen. Eigenlijk ging het in de opening al mis voor hem, hij kwam materiaal achter en even later kon zijn tegenstander hem mat zetten. Frans zette op het eerste bord zijn sterke vorm van vorige keer door, waarmee hij de stand weer gelijk trok.

Jaap en Ard hadden het zwaar. Ard moest verdedigen tegen een sterke aanval van zijn tegenstander. Lang hield Ard stand, maar het punt ging toch naar DD. Jaap had zijn stukken niet optimaal neergezet, waardoor zijn tegenstander een betere positie kreeg, ook op zijn bord werd het punt aan DD gegeven.

Gelukkig zorgden Eric en André juist dat hun tegenstanders het zwaar hadden. Eric speelde sterk, kwam niet in tijdnood en won de partij. André liet zien, dat als de vorm er is hij een moeilijk te kloppen schaker is. De vorm was er en het punt kwam er.

Thomas leek een moeilijke opgaaf te hebben op het tweede bord, maar hij speelde een prachtige partij. Hij schaakte rustig, loerend naar een moment om te offeren voor een aanval. Het moment kwam daar en een loper werd geofferd voor een aanval op de koning. Zijn tegenstander probeerde nog een loper terug te offeren, maar Thomas ging voor een grotere vis, de koning. Door dit geweldige spel bracht hij de stand op 4-3 voor SHTV.

De enige partij die nog bezig was, was de mijne. Ik speelde, in de woorden van Armin, een 'wild-west-partij' tegen mijn tegenstander. Er was van alles aan de hand, waarbij ik het gevoel had nogal onder druk te staan. Gelukkig kon ik wat stukken afruilen om in een redelijk gelijk eindspel te komen, waarbij voor beide spelers kansen lagen. Normaal zou ik doorspelen, maar met kennis van de stand bood ik remise aan. Dit werd aangenomen en de winst voor SHTV was weer binnen.

Het is een mooi schaakseizoen geweest voor het vierde team van SHTV. Er is goed gespeeld en als debuterend teamleider ben ik hartstikke trots op iedereen die meegespeeld heeft. Jammer genoeg was DSC 9 een maatje te sterk dit seizoen, maar we hebben laten zien dat we de best of the rest waren.

 

SHTV 41461-DD 71498-
1Frans Coers1549-Dick Hennink15721-0
2Thomas Luk1315-Toon van Weel15611-0
3Kawang Choi -Niels Engelen14570-1
4Eric Alvares1551-Theo van Vorselen15141-0
5André Wagner1584-Auke de Vries14271-0
6Ard van der Zwart1419-Rein de Ruiter14730-1
7Jaap Luyendijk1544-Robert van Eibergen14820-1
8Maarten van der Vegt1266-Jinan Shin ½-½