SHTV 4 in een spannende thriller gelijk aan de koploper

Op 8 februari 2018 mocht SHTV 4 aantreden tegen de koploper HSV 2. Het tweede team van HSV had een paar verrassende uitslagen gehad, maar heeft in de voorgaande wedstrijden toch steeds laten zien in de breedte een sterk team te hebben. Ondanks het verschil op papier hadden wij goede hoop om een goede uitslag neer te zetten.

Het begin was in ieder geval hoopgevend. Thomas zette de goede vorm die hij dit seizoen heeft door en had het eerste punt binnen no-time binnen. Hij wist de dame van zijn tegenstander in te sluiten, waarna deze het al snel mooi vond. 

Jaap, normaal gesproken een rots in de branding voor ons, had een mindere avond. Op bord 3 moest hij tegen een sterke tegenstander het punt aan de gasten laten.

De gelijke stand hield zijn status quo nadat Danny remise was overeengekomen met zijn tegenstander. Danny leek iets beter te staan; hij zag echter weinig winstkansen en vond doorspelen verspilde moeite.

Waar Danny met een iets betere stelling dus voor remise ging, kreeg Frans een remiseaanbod terwijl hij toch lastig stond. Hij nam het dan ook gretig aan.

Eric, die op het laatste moment Kawang had vervangen, had op bord 8 een speler tegen zich die weinig uitdaging vormde. Na een stuk gewonnen te hebben wist hij dit punt binnenshuis te houden, waardoor de stand op 3-2 voor SHTV 4 kwam te staan.

Ard had echter al snel een kwaliteit verloren. Oud-SHTV'er Henk Bouma had in eerste instantie moeite om door te breken, echter wist hij de muur van Ard uiteindelijk toch af te breken. De stand was weer gelijk.

Sophie zag haar tegenstander een kwaliteitsoffer doen om haar koning aan te kunnen vallen. In eerste instantie leek het offer weinig hout te snijden, waardoor Sophie een mooie stelling kreeg. Toch zat er meer gevaar in de aanval dan aanvankelijk ingeschat, HSV 2 kwam op een 4-3 voorsprong.

Ondergetekende zat dus met de druk om te moeten winnen voor een gelijkspel. Hij mocht aantreden tegen, eveneneens oud-SHTV'er - en zelfs oud-teamcaptain - Geurt Jan van der Meiden. Het bleek een spannende partij. Uit de opening kreeg ik een klein voordeel. Dit voordeel werd lang niet groter, maar ook niet minder. In het eindspel wist ik dan toch de HSV'er op zijn knieën te krijgen, waardoor SHTV 4 als eerste de koploper verliespunten kon toebrengen.

Volgende keer mogen we weer thuis, dan tegen een andere titelkandidaat: Botwinnik 3. We hebben inmiddels laten zien het iedereen lastig te kunnen maken.

 

SHTV 41499-HSV 214234-4
1Frans Coers1551-Jacques de Wit1541½-½
2Maarten van der Vegt1552-Geurt Jan van der Meiden16471-0
3Jaap Luyendijk1502-Dennis de Zwart15610-1
4Thomas Luk1388-Hans Coenders14161-0
5Sophie Gieben-Willem Hessels13900-1
6Danny Lindhout1507-Peter Huybens1340½-½
7Ard van der Zwart1402-Henk Bouma12380-1
8Eric Alvares1590-Selahattin Ciftci12501-0