SHTV 3 niet opgewassen tegen Botwinnik 4

Op 5 maart 2020 mocht het 3e van SHTV op weg naar Zoetermeer voor de een-na-laatste ronde van het seizoen. Het kampioenschap was nog mogelijk, maar daar moest wel voor gewonnen worden.
Om kwart voor acht waren er zes van de acht SHTV’ers aanwezig. Als teamleider maakte ik me een beetje zorgen, maar ik moest zelf ook aan mijn partij beginnen. Ik mocht van de wedstrijdleider telefonisch contact zoeken met de missende spelers, Jaap en Frans. Net toen ik wilde gaan bellen, kwam Jaap gelukkig net binnenlopen. Helaas misten we er nog steeds één. Er werd niet opgenomen op het bij mij bekende telefoonnummer, dus was het hopen dat Frans onderweg was.

Op de borden kon het nog alle kanten op. Waar wij op de onderste borden talentvolle jeugdspelers hadden opgesteld, had Botwinnik voor ervaring gekozen. Deze ervaring zorgde er voor dat Thomas en Thomas flink onder druk kwamen te staan. Alvares wist zich echter onder de druk uit te spelen en haalde het punt voor ons binnen. Voor Li-Behn lukte dit helaas niet, dit punt ging naar Botwinnik.

De limiet voor Frans was inmiddels verlopen, waardoor we dit punt aan de Zoetermeerders moesten laten. Jaap kwam in een lastige stelling te staan en ook Danny had het lastig. Danny had nog geluk dat zijn tegenstander een gedwongen mat over het hoofd zag, maar dat mocht helaas niet baten. Ook Jaap kon geen resultaat uit zijn partij halen.

Ikzelf kwam redelijk uit de opening, maar met een paar mindere zetten gaf ik het initiatief aan mijn tegenstander. In een herhaling van zetten was remise het meest haalbare voor mij. André mocht tegen oude bekende Monique. Met gedegen spel wist hij dit punt binnen te halen voor SHTV. Eric was zoals gebruikelijk het langst bezig. In zijn partij wist geen van beide spelers het overwicht naar zich toe te halen, waardoor remise hier het logische resultaat was.

Door deze resultaten verloren we helaas met 5-3. Na het verrassende verlies van de koploper zou het kampioenschap nog mogelijk zijn, maar inmiddels weten we dat we door COVID-19 niet zullen weten waar we zouden eindigen.

Een teleurstellend einde aan een enerverend seizoen. We hopen volgend seizoen weer te kunnen schaken en wellicht kunnen we een poging wagen voor de 1e plaats.

 

Botwinnik 4 (1339)SHTV 3 (1497)5-3
Monique Keuzenkamp (1274)André Wagner (1653)0-1
Bram Doeves (1437)Maarten van der Vegt (1639)½-½
Julian Oskam (-) Jaap Luyendijk (1533)1-0
Leon van der Holst (1262)Danny Lindhout (1500)1-0
Theo van den Bout (-) Eric Alvares (1530)½-½
Theo Witjens (1349)N.O.1-0R
Harmen Bijster (1334)Thomas Li-Behn (1219)1-0
Frans Battes (1377)Thomas Alvares (1408)0-1