SHTV 1 kampioen!

Op 1 april is SHTV 1 kampioen geworden in de vierde klasse KNSB. Na drie eerdere pogingen om terug te keren naar de derde klasse, die op soms merkwaardige wijze mislukten, was het deze keer een kwestie van zittend op de bank kijken naar de uitslagenpagina van de KNSB-competitie en regelmatig op F5 drukken totdat bleek dat de enig overgebleven concurrent Sliedrecht 2 had verloren.

Bij de bekendmaking van de poule-indeling leek de kans op promotie een stuk kleiner dan in eerdere jaren. Er zou maar één team promoveren en bovendien werden we verblijd met drie degradanten uit de derde klasse. Gelukkig waren Maarten en Eduard dit seizoen veelvuldig beschikbaar en kreeg de club ook nog versterking in de persoon van Daniël. Daarmee behoorde SHTV op papier toch weer tot de favorieten.

Cruciaal bleken, zoals vooraf al verwacht werd, de uitwedstrijden in ronde 2 tegen DSC 3 en in ronde 3 tegen DD 2. Tegen DSC 3 werd met behulp van drie invallers nipt gewonnen en tegen DD 2 leek het een gemakkelijke middag te worden, maar was er een blunder van DD in een toreneindspel nodig om uiteindelijk ook weer nipt te winnen. Het ging dit seizoen sowieso niet zo goed met de bordpunten, maar gelukkig tellen eerst de matchpunten.

Alleen tegen Sliedrecht 2 werd tot nu toe een punt afgestaan, wat leidde tot een ruime voorsprong na zes ronden. In ronde 7 vielen nog niet alle uitslagen gunstig, maar in de achtste ronde was het dan toch raak: terwijl wij deze ronde zelf een vrije middag hadden, liep Sliedrecht 2 zich stuk op Promotie.

Op 22 april wacht de laatste ronde tegen Schaakmat Westland 2. Als we met minimaal vijf spelers aantreden in De Lier, dan is de titel definitief binnen. Zelfs een hernieuwde corona- (of vogelgriep-) pandemie kan geen roet meer in het eten gooien, omdat de KNSB tegenwoordig in het reglement heeft opgenomen dat bij het afbreken van de competitie na 2/3e van het aantal wedstrijden gewoon promotie en degradatie wordt toegepast.

Vooral voor Maarten staat er de laatste ronde nog wat op het spel: met 6 uit 7 is hij momenteel topscorer van 4F en als hij dat aan het eind van het seizoen nog steeds is, levert dat een mooie beloning op.