Schaakseizoen 2018-2019 van start voor jeugd en senioren

afbeelding van Olav

Donderdag 6-9 is het schaakseizoen van SHTV van start gegaan.
De jeugd stroomde als eerste binnen in de Bosbeskapel. Een tiental jeugdleden heeft voor en in de zomer aangegeven iets anders te gaan doen dan schaken, maar er kwamen ook weer een stuk of 6 nieuwe schakertjes sfeer proeven bij de Bosbeskapel. Die konden meteen laten zien wat ze konden in een klein snelschaaktoernooitje.
Dat was even wennen, meteen aan de bak met een klok spelen, maar de sfeer was goed en sportief.
De senioren kwamen tegen 8 uur binnen om zich te meten met de clubkampioen Bart Verbaan, die een simultaan gaf. Er werden 14 partijen gespeeld. De clubkampioen won er 5, verloor er 5 en speelde 4x remise.

Donderdag 13-09 begonnen voor de jeugd de competitie en de lessen. Veel schakertjes begonnen bij een nieuwe trainer of in een nieuw boek. Tijdens de competitie werden de krachten gemeten in de Grootmeesterklasse, de Meesterklasse en de Promotieklasse.
De senioren kwamen nog niet schaken, maar hadden de jaarlijkse ledenvergadering. Onder leiding van voorzitter Piet Sikkes, penningmeester Sander Pauw en secretaris Maarten de Vegt werden serieuze zaken besproken zoals een noodzakelijke contributieverhoging van € 12,50 per jaar, de opzet van de interne competitie en de teams in de KNSB- en HSB-competitie. Er was ook iets bijzonders te melden want Rik Pronk, Ton Bodaan -voor hun jarenlange inzet voor de jeugd- en Ben Spierings -(als ex voorzitter en inzet voor de teams, de visie van de club en promotie van SHTV) werden benoemd tot lid van verdienste.
Als sluitstuk hierop werd André Wagner voor zijn onvermoeibare inzet voor de club en Haagse bond, als wedstrijdleider, redacteur, webmaster en manusje van alles benoemd tot erelid. De vergadering werd nabesproken met een drankje.
Volgende week begint het interne seizoen en zaterdag 15-09 hebben de KNSB-teams al gespeeld.

Reacties

De secretaris heet Maarten van der Vegt