Ryoga doet mee aan NK

In het voorjaar vinden voor de diverse leeftijdscategorieën de Nederlandse jeugdkampioenschappen plaats. En in elk van de vijf categorieën doet dit jaar een SHTV'er mee. Het eerst waren op 7 en 8 april de jeugdschakers in de E-categorie (geboren in of na 2013) aan de beurt. Zestig kinderen hadden zich via voorrondes gekwalificeerd, waaronder ook ons jeugdlid Ryoga Okita.

Ryoga eindigde uiteindelijk op een mooie veertiende plaats met 5 uit 9. Met name in de derde ronde liet Ryoga zien dat hij taktisch heel sterk is. En na de eerste dag leek het erop dat Ryoga in de top mee zou kunnen doen. Maar tegen een paar spelers kwam Ryoga toch tekort. Natuurlijk vooral omdat die tegenstanders heel goed spelen. Waarschijnlijk zal het gat een stuk kleiner worden als Ryoga leert om bij ingewikkelde stellingen wat meer tijd te nemen. Zal het hem lukken om bij de D-spelers aansluiting te vinden bij de toppers? Het zal niet gemakkelijk zijn, maar onmogelijk is het zeker niet.

Het (gezellige) toernooi werd met overmacht gewonnen door Hrdya Dinanath, die al zijn partijen won. Een naam om te onthouden!

De website van het toernooi geeft alle informatie.