Pupillendag met veel SHTV-kinderen

Op zondag 14 mei was er in het Denksportcentrum Delft de jaarlijkse HSB-pupillendag: het toernooi voor kinderen in de F-, G- en H-categorie, geboren in of na respectievelijk 2014, 2015 en 2016. Gelukkig deed ook dit jaar weer een behoorlijk aantal SHTV-leden mee: Alex, Jack, Noah, Rin, Selim, Sven en Tijn.

Schaken kan een hele harde sport zijn. Tijdens de pupillendag proberen de organisatoren het zo gezellig mogelijk te houden, maar je kunt er niet omheen: het is een wedstrijd met sterke tegenstanders en sommige kinderen hadden het zwaar. Selim en Alex kwamen uit in de F-categorie en troffen daar hele sterke tegenstanders, een enkeling had al meegedaan aan het NK. En dan mag je best tevreden zijn met een eindresultaat van drie uit zeven voor Selim en twee uit zeven voor Alex. Knap gedaan allebei en hopelijk is dit een stimulans om hard aan de slag te gaan.

In de G-groep hadden we twee troeven in het spel. Sven en Tijn begonnen met een nederlaag, daarna won Tijn van Sven en vervolgens speelden beide jongens alleen nog maar winstpartijen. Met als resultaat dat Tijn op de eerste plaats eindigde en HSB-kampioen werd! En in de eindstand was Sven gedeeld tweede en moest hij met twee andere schakertjes strijden om een plek op het NK. Ook hier weer het nodige kinderverdriet, maar Sven kwam als sterkste uit de bus en was dus tweede. Twee SHTV’ers op het NK dus, een mooi succes en een felicitatie waard.

En ook in de H-categorie zware strijd. Noah en Jack deden elke keer weer hun uiterste best, maar eindigden uiteindelijk toch in de achterhoede: zware competitie van kinderen die al wat vaker toernooien hebben gespeeld. Maar beide jongens gaven niet op en bleven tot het einde doorstrijden. Ik ben ervan overtuigd dat we de komende jaren nog veel plezier aan Noah en Jack gaan beleven.

Rin heeft inmiddels al heel wat toernooi-ervaring opgedaan en het was dan ook niet verwonderlijk dat ze heel wat punten wist binnen te halen. Voor aanvang van de laatste ronde stond ze bovenaan, maar helaas: de zevende partij wist ze niet te winnen en Rin eindigde als tweede. Toch een hele mooie prestatie. Helaas niet voldoende voor een plaats op het NK, maar ze staat op de reservelijst!

Kortom: voor iedereen een leerzame en gezellige dag, en voor een aantal van onze leden ook een prijs. We zijn benieuwd wat ze op het NK gaan doen!