Novelty Destroyers 2 blijkt te sterk voor SHTV 4

19 oktober trad het vierde van SHTV aan tegen Novelty Destroyers 2. Nou ja, een deel ten minste. Drie partijen waren reeds eerder gespeeld. Kawang, Jaap en ondergetekende speelden de 12e allen met zwart tegen drie Destroyers die verhinderd waren de 19e.

Jaap speelde een erg sterke partij. Hij kwam in een scherpe opening terecht, die hij gelukkig goed kent. Hij won snel een stuk en wist de partij goed uit te spelen.

Kawang kwam ook veelbelovend uit de startblokken met een goede stelling. In zijn nijverheid om aan te vallen offerde hij echter iets te veel pionnen. Met drie pionnen extra voor wit wist Kawang het tij niet meer te keren.

Ikzelf trad op het eerste bord aan tegen Derk Dekker, een speler met een rating van bijna vierhonderd punten hoger dan ik. In de opening leek het al snel de verkeerde kant op te gaan. De koning werd in het midden gedwongen en even later verloor ik een belangrijke pion. De partij ontwikkelde zich echter in een toreneindspel, waarbij ik knap een remise wist te behouden.

Na drie partijen stond het dus 1½-1½. Een hoopgevende tussenstand om voor een resultaat te spelen.

Een week later mocht te rest aantreden.

Danny moest lang wachten op zijn tegenstander. Deze was vergeten dat hij moest schaken. Toen deze er was had Danny zo’n drie kwartier voorsprong op de klok. Danny offerde snel een stuk voor drie pionnen en ging voor de aanval. Helaas raakte Danny tijdens de partij te veel kwaliteit kwijt. De aanval werd simpel afgeslagen, waardoor het punt naar Novelty Destroyers 2 ging.

Eric speelde lang een goede partij. Echter gebruikte hij, zoals wel vaker, veel tijd. Hij kwam uiteindelijk in een eindspel terecht dat op remise leek uit te lopen. Door zijn gebrek aan denktijd maakte hij helaas een fout, waardoor ook dit punt aan de gasten werd gegeven.

Ard zette zijn trend van eind vorig seizoen door en speelde mooi op de aanval. Een thematisch loperoffer op h7 volgde, dat er erg veelbelovend uitzag. Zijn tegenstander verdedigde goed, waardoor Ard even later zelf een toren achter kwam. Het verlies was helaas niet meer te verhelpen.

Thomas speelde aanvallend als altijd en offerde snel een pion. Hij leek hier ook genoeg compensatie voor te krijgen, waarbij hij makkelijk de pion terug had kunnen winnen. Thomas weigerde dit echter en ging er vol in om de koning vast te zetten. Helaas werden stukken geruild en kwam hij in een eindspel terecht, met een pion minder dus. Dit speelde zijn tegenstander goed uit en het vierde punt van de avond ging naar ND 2.

Wisten we dan geen enkel resultaat te halen de 19e? Nee hoor, want Sophie redde tijdens haar debuut onze eer. De partij zelf was niet erg aantrekkelijk, waarbij beide partijen niet durfden initiatief te nemen. Na een paar uur rondschuiven werd remise aangeboden en geaccepteerd.

Helaas werd de uitslag 2-6 voor de gasten. Overigens niet een nederlaag om ons voor te schamen, Novelty Destroyers lijken mee te gaan doen om het kampioenschap, terwijl wij ons in de middenmoot hopen te plaatsen.

13 november mogen we weer. Dan tegen DSC 10 in Delft.

 

SHTV 41463-Novelty Destroyers 216142-6
1Maarten van der Vegt1552-Derk Dekker1924½-½
2Danny Lindhout1507-Erik Dhondt16880-1
3Kawang Choi1303-Mutlu Arpaci15600-1
4Eric Alvares1590-Wim van de Maele 0-1
5Jaap Luijendijk1502-Olivier Krikorian14741-0
6Ard van der Zwart1402-Fausto Molinari15370-1
7Thomas Luk1388-Filippo Sidoti14990-1
8Sophie Gieben -Matthieu Rosello-Garcia ½-½