Mooie resultaten voor Thomas en Luka

Thomas en Luka deden beide mee aan het Nederlands jeugdkampioenschap in Almelo, na een zwaar kwalificatietraject. Op zich al een prestatie waar zij, en wij ook wel een beetje, trots op mogen zijn.  

Thomas begon geweldig met een remise tegen de latere toernooiwinnaar Arthur de Winter, die met 2374 de hoogste rating van het toernooi had (en dat is echt hoog). En na vier rondes leek met 2 uit 4 een plek in de subtop binnen bereik. Helaas ging het daarna in de vijfde en zesde ronde mis. Hij zal daar zelf behoorlijk van balen. Maar vandaag herstelde Thomas zich en met een eindscore van 3 uit 7 mag hij heel tevreden zijn. Volgend jaar nog een keer proberen!

Luka speelde het hele toernooi mee in de top van het klassement. Hij begon met twee mooie overwinningen en wist daarna een aantal moeilijke partijen remise te houden. En had, eerlijk is eerlijk, in de zesde ronde het geluk aan zijn zijde. Voor het ingaan van de laatste ronde stond Luka samen met Rhys Arnold bovenaan. De slotpartijen moesten de beslissing brengen. Rhys speelde remise, Luka had een lastige stelling tegen Mees van Batenburg. Maar Mees maakte een fout (makkelijk praten natuurlijk met de engine bij de hand) en de partij leek op remise af te stevenen. Een barrage zou uitsluitsel moeten brengen over wie zich kampioen mocht noemen. Helaas overspeelde Luka nu zijn hand en ging hij op winst spelen … en dat ging dus mis. In het eindklassement een tweede plaats. Vandaag overheerst misschien de teleurstelling, maar dat zal plaats maken voor grote tevredenheid over een mooi toernooi.

Een compliment ook voor Ton Bodaan en William van Zanten, die veel tijd besteden aan extra begeleiding van de sterkere jeugdspelers. De resultaten laten zien dat ze goed bezig zijn.