Korte avond

Bij afwezigheid van teamleider Geurt Jan had ik aangeboden om de honneurs waar te nemen. Behalve hijzelf kon het vijfde team voor de wedstrijd tegen de op één na laatste in de stand van de 4e klasse ook geen gebruik maken van de krachten van vader Pim en routinier Ard van der Zwart. Met enig kunst- en vliegwerk was het echter gelukt om zes spelers op te stellen tegen een team dat al eerder personele problemen had gekend, maar in de thuiswedstrijd voltallig aan kon treden. Onder de Haeghe Ooievaarspelers waren enkele jeugdspelers die met veel plezier aan de slag gingen, hoewel ze soms pas kort lid waren en nog nooit gespeeld hadden met een klok of een partij genoteerd. Ze bleken prima geïnstrueerd op dat gebied en kweten zich keurig van hun taak.

Aan onze kant zouden de neven en nichten Luk/Vuong een belangrijke rol gaan vervullen, want al na een half uur was het eerste matchpunt binnen. Joëlle was de eerste die een stuk wist te winnen en zonder verdere problemen de partij naar zich toe trok, even later gevolgd door Thomas. Ricki kon natuurlijk niet achterblijven en won een stuk, om er 3-0 van te maken. Henk ging ook lekker, kreeg gemakkelijk ruimte en slechtte de stelling van zijn tegenstander door het ene stuk na het andere van het bord te verwijderen. De wedstrijd was binnen.

Maarten was in een superscherpe partij tegen Rob van Duivenboden, die zijn tactisch inzicht lekker kon uitleven, vol in de aanval gegaan, maar werd verrast door een paar sluwe zetjes en moest opgeven. Alleen Mitchell was toen nog bezig. Een pionvork had een stuk opgeleverd, maar daarna moesten er eerst de nodige pionnen van het bord voor hij verder kon komen. De partij ging nog stevig heen en weer, maar uiteindelijk leidde een aftrekschaak tot damewinst en daarna was het, zoals het zo mooi heet, een kwestie van techniek.

Weer een fraaie overwinning voor SHTV 5 na amper twee uur spelen.

 

 Haeghe Ooievaar 41394-SHTV 510411 -5  
1Rob van Duivenboden1394-Maarten van der Vegt9651-0 
2Tjebbe Boersma -Thomas Luk12400-1 
3Casper Bastiaannet -Henk Bouma13740-1 
4Victor Faber -Mitchell Vuong10200-1 
5Arnout Neeleman -Joëlle Vuong7660-1 
6August Hendrikx -Ricki Luk8820-1