Jeugdleden SHTV doen mee aan kampioenschappen

Zaterdag 12 februari waren er voor het eerst sinds de lockdown weer wedstrijden voor de jeugd waar echt iets op het spel stond.

Voor de C-jeugd (t/m 14 jaar) en de D-jeugd (t/m 12 jaar) waren er de voorronden voor de toernooien om het kampioenschap van de regio Den Haag. Luka is nog maar 11, maar mocht meedoen met de C-jeugd en was op basis van zijn rating al automatisch geplaatst voor de eindronde bij de D-jeugd. En ook bij de C-jeugd gaf hij zijn visitekaartje af! Het hele toernooi ging hij aan de leiding en ondanks een nederlaag in de voorlaatste ronde bleef hij bovenaan staan. Dat betekent dus ook plaatsing voor de eindronde bij de C-jeugd. Het zag er heel lang naar uit dat we met Jesper een tweede SHTV’er in de eindronden zouden hebben. Jesper speelde goed en stond na de voorlaatste ronde tweede. Helaas: na een nederlaag in de slotronde moest hij genoegen nemen met een vierde plek, net een half punt te weinig. Maar ook voor Jesper een mooie prestatie.

Bij de D-jeugd drie SHTV’ers: Caspar, Daniel en Shinsaku. Caspar had het van dit drietal het zwaarst. Caspar vindt het leuk om zo nu en dan in een gezellige sfeer een potje te schaken. En hoe ouder je wordt, hoe meer je te maken krijgt met tegenstanders die er veel meer tijd voor over hebben om beter te worden. Veel zware partijen dus voor Caspar, maar gelukkig wist hij een mooie winstpartij binnen te slepen. Daniel draaide heel lang mee in de top van de ranglijst, maar ook hij moest in de laatste rondes terrein prijsgeven. Uiteindelijk een zevende plek. Dat belooft nog wat voor volgend jaar! En van Shinsaku wisten we dat hij heel goed bezig is, en hij maakte dat meer dan waar. Een hele fraaie tweede plek en ook voor Shinsaku een plaats in de eindronde. Heel benieuwd hoe hij zich daar gaat manifesteren. Zou er een plek op het Nederlands kampioenschap in zitten?

De E-jeugd (t/m 10 jaar) speelde meteen voor het kampioenschap. Ook hier drie clubgenoten: Tijn, Rein en Ryoga. Tijn is nog maar zes, maar liet zien dat hij al een behoorlijk potje kan schaken. Een paar keer winnen, een paar keer verliezen en zo een plek in de middenmoot. Rein is al wat ouder, maar ook voor hem was het de eerste keer dat hij aan zo’n toernooi meedoet. Het leek er even op dat hij om de prijzen mee ging doen, maar uiteindelijk een vierde plek. Daar mag je net zo goed trots op zijn. En net als zijn oudere broer liet ook Ryoga zien dat hij aanleg heeft voor het spel. Veel winstpartijen en uiteindelijk een derde plaats. En hij mag meedoen aan het Nederlands kampioenschap in april!

Al met al voor SHTV een heel mooi herstart na de lockdown. De eindronden zijn op 13 en 20 februari voor de D-jeugd en op 19 februari voor de C-jeugd. In beide toernooien zijn SHTV’ers van de partij, en ik ben heel benieuwd hoe ver Luka en Shinsaku komen. Maar we zijn natuurlijk trots op alle deelnemers aan de kampioenschappen!