Jeugdig SHTV 3 (HSB) speelt zich veilig

Op 21 februari mochten wij Haeghe Ooievaar 3 ontvangen in de Bosbeskapel. Ik zag dit van te voren als een lastige tegenstander, waar we echt niet zomaar een resultaat tegen zouden halen. Gelukkig liep het anders (zoals André overigens al voorspeld had), de punten bleven bij ons na een 6-2 overwinning.

We zaten zoals gewoonlijk weer met een hoop reservespelers te schaken. Maar het bleek maar weer dat dit niet een verzwakking hoeft te betekenen. De reservespelers haalden met z’n vieren 3½ punt binnen!

Van de reservespelers behoorden er drie tot de jeugd. Ze lieten gelijk zien nieuwe energie aan het team te geven. Tobias had al snel een overschot aan materiaal, waardoor de tegenstander na niet te snel kon opgeven. Robin was wat later begonnen (de schuld ligt hierbij bij de teamleider). Hij had gelukkig ook niet veel tijd nodig om het punt voor ons binnen te halen, hij liet zijn tegenstander alle hoeken van het bord zien. Thomas kwam in een iets mindere stelling terecht; hij wist echter simpel overeind te blijven, waardoor ook hij voor een remise zorgde.

De vierde reserve kunnen we nèt niet bij de jeugd scharen. Ik wil voor hem wel even de loftrompet steken. Dit seizoen heeft hij drie keer ingevallen voor ons team en elke keer wist hij het volle punt te behalen. Een topprestatie in mijn ogen! Ik heb het hier overigens over Thijs Michels.

André moest helaas het punt aan Haeghe Ooievaar laten. Hij kwam al snel een stuk achter. Nou ja, ‘snel’… Hij had even nodig om zich van zijn andere verantwoordelijkheden te verwijderen. Door goed spel wist hij de schade te beperken; jammer genoeg wist zijn tegenstander af te wikkelen naar een voor André verloren eindspel.

Jaap was weer als vanouds, hij speelde een goede partij en wist een punt voor ons binnen te harken. Ook Frans komt weer in zijn vorm, na solide spel was een puntendeling voor hem de uitslag.

De meest gelukkige van de avond was Maarten. Die stond compleet verloren in het eindspel, maar door een ongelukkige fout van zijn tegenstander kwam de winst nog naar hem toe.

Na deze overwinning zijn we wel veilig tegen degradatie. Nu kunnen we proberen ons hoog in de subtop te plaatsen. De eerste horde hiervoor, Botwinnik 4, komt 21 maart op bezoek.

 

SHTV 31499-Haeghe Ooievaar 314386-2
1André Wagner1631-Willem de Groot16460-1
2Maarten van der Vegt1633-Peter van Wermeskerken15451-0
3Jaap Luyendijk1515-Rob Bes15451-0
4Frans Coers1551-Hans Hendriks1418½-½
5Robin van Leeuwen1498-René Denie13481-0
6Thijs Michels1320-Ruud van Dijk13591-0
7Thomas Alvares-Koos Croes1357½-½
8Tobias Li-Behn1344-Aad Middeldorp12851-0