Jeugdclubcompetitie in Den Haag en Leiden

Het is inmiddels eigenlijk oud nieuws, maar op zaterdag 1 oktober deden SHTV-teams mee aan de jeugdclubcompetitie. We organiseerden zelf in de Bosbeskapel de tweede zaterdag voor C-teams. Zeventien teams van vier schakers in de leeftijd tot en met 14 jaar deden mee.

SHTV doet mee met een team bestaande uit Robin, Jesper, Michael en Imran. Na de eerste twee rondes op zaterdag 12 september een keurige middenmootpositie, en in de ochtend een op papier zwakkere tegenstander. Imran komt na 20 minuten melden dat hij heeft gewonnen, maar de andere drie moeten er harder voor werken. Toch uiteindelijk een 4-0 overwinning. ’s Middags de confrontatie met stadgenoot DD. Robin verheugt zich op de pot met Luka. Maar helaas: Luka is ’s ochtends ziek geworden en kan niet verder spelen. Een gratis punt, dat wel, Robin had er graag voor willen schaken. De andere drie verliezen, ook hier is de ratingverhouding een goede voorspeller. Uiteindelijk dus weer net als vorige zaterdag een overwinning en een nederlaag. En we behouden onze positie in het midden van de ranglijst.

En in het Denksportcentrum in Leiden wordt op dezelfde zaterdag de halve finale gespeeld van het Nederlands kampioenschap voor D-teams. Het SHTV-team bestaat uit Shinsaku, Ryoga, Tijmen en Daniel. Van te voren is het moeilijk in te schatten hoe ver ons team kan komen. De eerste zes teams plaatsen zich voor de finale, dus wie weet. In de loop van de dag blijkt dat een verrassing er niet in zit. We verliezen van drie teams met een hogere rating, winnen van twee teams met een lagere rating. Niet voldoende voor een plaats bij de beste zes. Maar een leerzame dag!

Het C-team speelt nog twee rondes, op 12 november en 10 december. En op 12 november ook de finale van het Nederlands kampioenschap voor E-teams, met een SHTV-team. Voor het D-team zit het er voor dit jaar op.