Jeugd en senioren schaken weer in de Bosbeskapel

afbeelding van Olav

Donderdag 3 september was na maanden van afwezigheid weer de gelegenheid om samen te komen in de Bosbeskapel om het schaakseizoen 2020-2021 in te luiden.

Na maanden van online schaken, zoomlessen of het schaken even in de ijskast, was het gezellig elkaar weer te zien en met échte stukken en klokken aan de slag te gaan.
Met wat kleine aanpassingen, een open en goed geventileerde zaal, nog geen ouders en zoveel mogelijk afstand van de jeugdleiders konden we "corona proof" een leuk schaakuur hebben. Meile verwelkomde Peter Lincewicz, die de jeugdcommissie dit seizoen komt versterken als trainer.

Nadat vakantie- en kampverhalen waren uitgewisseld ging de jeugd in 4 groepen van 6 en 1 groep van 8 aan de slag met een snelschaaktoernooitje.
Meile had voor ijs gezorgd als lekkere versnapering tussendoor. De avond verliep als vanouds in een gezellige en sportieve sfeer.

Daarna volgde nog de prijsuitreiking van de clubcompetitie van vorig seizoen en het online schaken.
Kampioen was Thomas Li-Behn. In de online competitie was Luka Wink de kampioen.

Na de jeugd was de zaal aan de senioren. Stefan Bekker, onze lokale schaakcrack (rating 2310), was bereid gevonden een simultaan te komen spelen als seizoensopening.
Eerder in de week was hij hiervoor al bij onze vrienden van HSV geweest en had daar 14 keer gewonnen en 6 keer remise gespeeld.
De voorzitter sprak de hoop uit dat we deze prestatie konden verbeteren.
Er kwamen 16 tegenstanders voor Stefan opdagen, die het hem heel moeilijk maakten. Om half elf waren alle partijen nog bezig.
Uiteindelijk met nog wat partijen die tot na middernacht duurden kwam Stefan tot 11 winstpartijen, 3 remises en 2 verliespartijen.
Bart, Ton en Hans de Haan speelden remise en Meile en Olav wisten hun partij te winnen.
Verder lukte het Stefan pas na middernacht Rik en Maarten de Vegt te verslaan, waarmee toch de observatie past dat de jeugdcommissie klaar is voor het nieuwe seizoen!
Nadat de simultaangever was bedankt met een cadeautje en Daniel de laatste drankjes had geschonken kon iedereen met een goed gevoel naar bed: het schaken is weer begonnen!