Interne competitie ronde 13: Koploper toch nog onderuit

De 13e, en laatste ronde, van onze interne competitie werd gespeeld op 18 april.
Hubert Schoen, de revelatie van dit seizoen en schier onklopbaar, werd dan toch nog een keer de voet dwarsgezet door Thomas Alvares, al kostte dat heel wat geschuif en minuten op de klok.
Omdat de concurrentie ook niet verder kwam dan remise kwam de eindoverwinning voor Hubert niet in gevaar,
Overall is hij zeer terecht de winnaar van dit seizoen. Zijn gigantische ratingsprong op de lijsten bewijst dat nog maar eens.
Na oa Joost Michielsen, Stijn Gieben en Melchior Vesters is hij het zoveelste oud-jeugdlid dat we te goed hebben opgeleid :-)
Felicitaties gaan ook uit naar de nummers 2 en 3: Karl Baak laat al jaren zien dat hij bij de interne het beste uit zichzelf haalt en Robin van Leeuwen lijkt helemaal terug te zijn met soms speculatief, maar altijd attractief spel

Van de A-categorie (rating start van het seizoen) hield Evert Baak het beste stand op weerstandspunten. Thomas en William zaten er na een sterk laatste deel van het seizoen maar vlak achter.

Peter Lincewicz greep de winst in groep C door met een laatste overwinning tegen Ben Spierings, Eric Alvares te passeren die tegen Hans Segers de open h-lijn niet kon gebruiken en vervolgens vakkundig werd teruggedreven.

De 1e plaats in de D-categorie tenslotte is voor Jianli Zhou die dit seizoen schoolexamens, bye's en de nodige overwinningen tot een succes wist te mixen.

Deze editie van de interne competitie telde uiteindelijk 40 deelnemers, het hoogste aantal sinds jaren. Het verloop van de competitie was een totaal plezier voor de wedstrijdleider die slechts een paar keer wat kunstgrepen heeft moeten toepassen. Die heeft niemand gemerkt (en zo hoort het ook).

Komende 3 donderdagen staan in het teken van ons Rapidkampioenschap! En daarna 7 donderdagen het open kampioenschap.
Genoeg te beleven dus bij SHTV!