Gemiste kansen blijven zonder grote gevolgen

SHTV 1 heeft zich gehandhaafd in de derde klasse KNSB. Als nieuweling uit de vierde klasse een mooie prestatie, zeker omdat er dit seizoen extra veel teams zouden degraderen en de concurrentie vooral bestond uit teams die in het recente verleden nog in de tweede klasse uitkwamen. In de slotronde tegen Caissa 2 in Amsterdam werd nogal onnodig met 5-3 verloren, maar aan het einde van de avond bleek dat resultaat voldoende om de competitie als zevende af te sluiten. En dat was precies voldoende.

Bij aanvang van de ronde was het nog erg spannend. Zes teams streden om weg te blijven van die ene resterende degradatieplaats. De stand van deze teams was als volgt:

3. Oud Zuylen Utrecht 1 9 - 32
4. Caissa 2 8 - 36,5
5. Zukertort Amstelveen 2 8 - 35
6. SHTV 1 8 - 31,5
7. HMC Den Bosch 2 8 - 31,5
8. Almere 1 7 - 29

Almere speelde tegen Amersfoort 2, het team dat op een na alle wedstrijden ruim verloren had. HMC 2 moest het in Utrecht opnemen tegen nummer twee Paul Keres 3, die echter de vorige ronde onverwacht verloren hadden. De andere teams speelden tegen elkaar. Bij winst konden we als derde eindigen, maar bij verlies dreigde een achtste plaats. Een gelijkspel zou waarschijnlijk wel voldoende zin om niet als achtste te eindigen, maar als de uitslagen bij de drie andere wedstrijden net de verkeerde kant op zouden vallen, zou het alsnog mis kunnen gaan. Het meest realistische scenario was echter dat we het vooral niet slechter moesten doen dan HMC 2 en dan zou het wel goed komen. Ik opperde nog om een spion naar Utrecht te sturen om de concurrentie in de gaten te houden, maar niemand bood zich aan.

Dat de spelers de wedstrijd serieus namen, bleek wel uit de vele verzoeken die ruim vooraf binnenkwamen bij de teamleider om in te schatten op wie de spelers zich konden voorbereiden. Iemand bereidde zich zelfs voor door het menu van het restaurant waar we na afloop zouden gaan eten, grondig te bestuderen en met hulp van een woordenboek te begrijpen wat daarop stond.

De teamleider verkeerde deze ronde in een luxepositie, want er waren negen spelers beschikbaar. Vaste invaller Twan deed mee voor Eduard, maar kersvers clubkampioen Hubert was na zijn 7 uit 7 in het tweede nu ook voor het eerste beschikbaar. Met in gedachten de moeite die het vaak kostte om een invaller te vinden, besloot ik hem al snel te vragen of hij de dag vrij wilde houden. Vervolgens zegde er niemand af en rekende Hubert er al op dat hij mee zou doen. Ik wilde hem eigenlijk ook wel laten spelen, maar voor wie dan? Bij het rondje verslagen lezen na deze ronde viel me op dat vooral bij de eerste klasse teams het geen enkel probleem lijkt om spelers rücksichtslos op de reservebank te zetten als zich een beter alternatief aandient, maar dat vond ik toch lastig. Gezien mijn eigen prestaties de laatste maanden besloot ik dan zelf maar niet mee te spelen, waarbij de uitnodigingsmail nog subtiel ruimte overliet voor iemand anders om zijn plek af te staan. Dit bleek zo subtiel dat niemand dat aanbood, terwijl ik in Amsterdam hoorde dat er een speler was die eigenlijk wel een keer had willen overslaan.

Zodoende miste ik voor de tweede keer in de bijna 25 jaar dat ik KNSB-competitie speel een wedstrijd van mijn eigen team. De vorige keer vanwege verdrietige omstandigheden die veel belangrijker waren dan een potje schaken, maar deze keer voelde het toch wel wat raar, ondanks dat ik gewoon aanwezig was. Zo wilde ik bij binnenkomst een notatieformulier pakken en toen ik met Steven aan de praat raakte, die zich afvroeg waar hij de hele middag moest zitten omdat de zaal zo vol was en er geen extra stoelen te zien waren, realiseerde ik me dat dit nu ook voor mij gold. Als speler is er meestal wel een plekje in de zaal beschikbaar en hoef je hier niet over na te denken. Hoewel ik me een wedstrijd in Goes herinner waar de tegenstander maar met zes was en ook geen ruimte meer had voor twee extra spelers. Reden om al snel na het begin van de wedstrijd de frisse buitenlucht op te zoeken en de route naar het gereserveerde restaurant te verkennen. Al snel kwam Ben ook om het team aan te moedigen en probeerden we een rustig plekje voor de ingang te vinden, maar stonden vooral hinderlijk in de weg bij achtereenvolgens de voordeur, de ingang van de bovengelegen appartementen, de brievenbussen, de invalidenlift, de fietsenstalling en de kortste route naar de openbare weg voor iemand met een scootmobiel. Tijd dus om toch maar de wedstrijd te gaan volgen. Gelukkig kwam al snel de analyseruimte beschikbaar. Ton, die een uurtje later ook nog kwam supporteren, trof het dus beter. Hij wist zelfs nog wat foto’s te maken, waarvan er een bij dit verslag te vinden is.

De wedstrijdleider had de opgegeven opstellingen uitgeprint. Daarbij viel het op dat er in een half jaar tijd veel veranderd is. In die opstelling had ik na Eduard de hoogste rating van het team. Deze keer was Eduard er dus niet bij, maar waren er desondanks zes spelers met een hogere rating. En dat terwijl mijn rating wel wat gezakt is, maar toch niet zo extreem. De gedachten gingen nog even terug naar de eerste wedstrijd dit seizoen, thuis tegen Amersfoort 2. Op voorhand leek dit een wedstrijd die gewonnen moest worden, maar het eindresultaat was een teleurstellend gelijkspel, terwijl op diverse borden een half of heel punt meer voor het grijpen had gelegen. Deze gemiste kansen maakten het vervolg van het seizoen wat spannender dan nodig was geweest, maar hadden uiteindelijk dus weinig gevolgen voor het eindresultaat zoals blijkt uit de inleiding.

Ook Caissa 2 was nog niet veilig en de verwachting was dan ook dat ze op volle sterkte op zouden komen. Zoals min of meer verwacht was dat inclusief invaller Gert-Jan van der Hoeven die met zijn rating van 2268 zelfs uitstak boven alle spelers van Caissa 1. Volgens hun eigen verslag veinsde een van de vaste spelers zaterdagse werkzaamheden, dus we gaan er maar vanuit dat deze niet gedwongen werd om zijn plek af te staan :)

Luka was degene die het aan bord 1 tegen hem mocht opnemen, maar aangezien hij van zijn trainer te horen heeft gekregen dat hij meer tegen sterke spelers moet spelen, ga ik er maar vanuit dat in ieder geval zijn trainer hier blij mee was. Het ratingverschil tussen beide teams werd volledig door dit bord bepaald, op de andere zeven borden was het gemiddelde zelfs één punt in ons voordeel. Reden genoeg om te rekenen op een spannende wedstrijd.

Na een uur of twee spelen leek de noodzaak om te weten hoe het de concurrentie verging, ver weg, want het zag er buitengewoon goed uit. De opstelling betekende min of meer toevallig dat de spelers met de hoogste ratings allemaal wit hadden, maar de eerste positieve resultaten vielen juist aan de hoogste zwartborden. Sander maakte gemakkelijk remise tegen de enige FM uit het gezelschap. Maarten kwam vlak daarna naar mij toe dat een grote afruil dreigde en het wel eens snel remise zou kunnen worden. Maar dat hij nog wel even zijn best zou doen. Nou, dat bleek. Terwijl ik met Steven naar de analyseruimte gevlucht was, wist Ben te melden dat Maarten klaar was en hoewel hij niet blij keek, ook gewonnen had. Dat was een mooie meevaller. Hieronder het beslissende gedeelte van de partij met commentaar van Maarten.

 


[Event "KNSB-competitie 3e klasse E"]
[Site "Caissa 2 – SHTV 1"]
[Date "2024.04.20"]
[Round "9.2"]
[White "David Laan"]
[Black "Maarten Stolte"]
[Result "0-1"]
[Annotator "Wouter"]
[FEN "2kr1b1r/pppb1ppp/5q2/3p4/3P4/2PB4/P1P2PPP/R1BQ1RK1 w - - 0 10"]

{Deze stelling is gelijk volgens een oud boek.} 10. a4 $6 {Een
wederzijdse pionnenstorm lijkt een voor de hand liggend plan. In het vervolg
blijkt dat van de zwarte storm meer dreiging uitgaat dan van de witte. Een
betere poging is} (10. Qh5 {met de dreigingen 11. Lg5 en 11. Dxd5. Zwart speelt
} Qe6 11. Bd2 g6 12. Qf3 f5 13. Rfe1 Qf7 {en de computer vindt dit vrijwel
gelijk.}) 10... h5 11. Ba3 {Ik dacht dat wit hier goed aan deed, maar de
computer vindt dit een slecht plan en opteert voor} (11. Be3) 11... h4 12. Re1
Bxa3 {Nu wel. Ik zag mogelijkheden om de e-lijn in handen te krijgen.} 13. Rxa3
Rde8 14. Rxe8+ Rxe8 15. a5 h3 16. g3 Qg5 {Zwart kan straks verder met Lg4 en/
of f5. Toch was} (16... Bf5 {wellicht preciezer.}) 17. Rb3 $6 {Zwart staat nu
heel prettig. Beter was} (17. Ra1 {met verdediging van de eerste rij.}) 17...
Bg4 18. f3 $4 {Koekoek. Wit moest zijn eerste rij verdedigen. Dat lukt niet met
} (18. Qb1 $2 Qd2 $1 19. Bf1 Re1 {en wint.}) ({Wit houdt het langer vol met} 
18. Qa1 $1 {zodat hij 18 ... Dd2? kan beantwoorden met 19. Tb1.} {Zwart kan
echter wit vastzetten met} Be2 $1 19. Bxe2 Rxe2 20. Qf1 Qh5 21. Rb1 Kd8 22. Rc1
Qf3) 18... Qe3+ {En wit gaf direct op. Er is geen kruid gewassen tegen 19. Kf1
Lxf3.} 0-1

Ook op diverse andere borden zag het er zonnig uit. Hans had via een listige zet straffeloos op b2 kunnen slaan met zijn dame. Waar ik schielijk met de dame terug zou zijn gegaan naar de eigen gelederen, besloot Hans deze op a3 te zetten op jacht naar een tweede pion, met het risico dat de dame ingesloten werd. Uiteindelijk gebeurde het eerste. Bij Daniël leek de partij in evenwicht, hoewel hij met wit druk had tegen een achtergebleven pion. Hier stond tegenover dat zwart mogelijk spel kon krijgen op de koningsvleugel. Peter leek wat actiever te staan en had bovendien veel meer tijd. Twan dacht juist lang na in een lange manoeuvreerpartij (op zet 27 werd voor het eerst iets geslagen), maar had zijn tegenstander wel een hele passieve loper bezorgd. Hubert had in de opening een pion geofferd en mij leek dat zwart wat meer stukkenactiviteit had dan wenselijk na zo’n offer. Maar intussen heb ik wel geleerd zo’n type stelling niet te snel te beoordelen op alleen het materiaal en dat bleek terecht, want Hubert kreeg toch heel actief spel en de zwartspeler leek in de problemen. Luka had ruim meer tijd en lang gerokeerd terwijl zijn tegenstander de koning nog in het centrum had staan. Zwart rukte met zijn pionnen op de damevleugel op en wit in het centrum. Het zag er maar ingewikkeld uit.

Meestal eindigen de partijen toch niet zoals je het had verwacht en deze wedstrijd was daar geen uitzondering op. Hoewel, bij Hans gebeurde uiteindelijk toch wat ik vreesde. Hij won een tweede pion, maar de zwarte dame kwam in problemen en ging verloren en met de resulterende materiaalachterstand was het verder kansloos. Daniël vroeg aan mij of hij remise kon spelen. Intussen was het op veel borden onduidelijk geworden, maar een gelijkspel leek nog wel haalbaar, dus ik liet de beslissing maar aan hem. Terwijl hij remise aanbood, vroeger enkele SHTV’ers hoe ik nou toestemming voor een remiseaanbod kon geven omdat Daniël erg goed stond. Helaas kwam die opmerking te laat, want zijn tegenstander nam het aanbod aan. In de analyse bleek overigens dat de partij in evenwicht was en dat de zwartspeler misschien wel de beste kansen had.

De tijdnoodfase brak aan en daarmee ook het moment dat de andere wedstrijden beslist konden zijn. Tijd om eens in Netstand – de website waar de KNSB-competitie te volgen is – te kijken of er al uitslagen te vinden waren. Dat bleek niet het geval.

Peter was een pion kwijtgeraakt, maar stond nog steeds actief en de witspeelster moest het al een tijdje van de 30 seconden increment hebben. Ook hier werd tot remise besloten, waarbij men zich afvroeg of Peter niet door had moeten spelen tot de tijdcontrole. Maar ja, misschien was de extra pion dan wel gaan tellen.

Bij Luka ging het minder goed. De zwarte koning stond opmerkelijk veilig in het centrum, terwijl de zwarte pionnenstorm tegen de witte koning er dreigend uitzag. Zwarte offerde vervolgens ook nog een loper om de witte verdediging weg te slaan. Volgens Luka stond hij totaal verloren, maar gaf de zwartspeler hem de kans terug in de partij te komen. Met weinig resterende tijd en een stelling waarin wit nog steeds erg moest opletten, ging het helaas toch nog mis.

Wie goed telt, komt op een tussenstand van 3,5-2,5 voor Caissa. Tijd om nog maar eens in Netstand te kijken. Nog geen resultaten.

Twan had een duidelijk plusje en besloot even het tijdnoodspektakel bij Hubert af te wachten voor te beslissen hoe verder. Hubert leek aanvankelijk op de damevleugel een stuk te winnen, maar verhinderde eerst wat zwart tegenspel en daarna was er geen sprake meer van stukwinst. Hij had wel zijn pion terug en meer tijd op de klok. Vervolgens nam hij de zwarte koning onder vuur. Het zag er dreigend uit. Hieronder de stelling op het cruciale moment.


[Event "KNSB-competitie 3e klasse E"]
[Site "Caissa 2 – SHTV 1"]
[Date "2024.04.20"]
[Round "9.3"]
[White "Hubert Schoen"]
[Black "Angelo Spiler"]
[Annotator "Wouter"]
[FEN "5rk1/2R2p2/3p1Pp1/2n1p2Q/1r2q3/4N1RP/P4P2/6K1 w - - 0 38"]

Offeren op g6 werkt niet omdat de zwarte dame g6 nog dekt en na het rustige Dh6 kan het paard het mat nog verhinderen. Hubert dacht en dacht en enkele omstanders vroegen zich af waarom hij het paard er niet gewoon afsloeg met zijn toren. Zwart kan natuurlijk altijd op f1 slaan, waarna hij misschien eeuwig schaak heeft. En dat blijkt inderdaad zo te zijn. Met weinig tijd over, sloeg Hubert op f7. Zwart offerde ook zijn toren, maar dan op f1, zwart gaf ook een schaakje met de dame op h1, waarna Hubert zijn toren tussenplaatste. Er dreigde nu mat en de zwarte dame stond. Helaas was de ontluistering groot omdat zwart gewoon zijn dame kon geven voor de witte toren, waarna de witte ineens geslagen kon worden. Achteraf blijkt het mysterieuze 38. Pg2 (blokt de weg van de dame naar h1) hier als enige winnend, maar kom daar maar eens op.

Daarmee was de wedstrijd beslist, maar het seizoen nog niet. Twan stond voor de keuze voor een veilige remise, een risicoloze winstpoging of een onverantwoorde winstpoging. Tijd om nog maar eens een blik in Netstand te werpen. Er waren wel wat uitslagen, die waren zoals verwacht ongunstig voor ons, maar de cruciale (Paul Keres 3- HMC 2) stond er nog niet op. Twan ging intussen onverdroten door. Hij ging voor de risicoloze winstpoging, ruilde dames in de veronderstelling dat de passieve zwarte stukken en de witte extra pion voldoende zouden zijn voor de winst, maar dat viel toch tegen.

Het leek verstandig om maar eens per telefoon contact te zoeken met Utrecht. Helaas nam de teamleider van Paul Keres 3 niet op dus we bleven in onzekerheid. Het was wel opvallend dat HMC kennelijk geen poging deed om te achterhalen hoe het in Amsterdam ging. Dat kon betekenen dat ze daar niet aan gedacht hadden, of de wedstrijd zich daar zo ontwikkelde dat het niet meer relevant was. Dat laatste leek me geen goed teken.

We waren dus op onszelf aangewezen, of beter gezegd: Twan was op zichzelf aangewezen want hij zocht geen advies maar bleef dapper proberen om een doorbraak te forceren. Uiteindelijk strandden alle pogingen. Nadat de belendende wedstrijd tussen Caissa 1 en LSG 2 eindigde met een juichkreet van de LSG’ers die de winst en daarmee het eersteklasseschap voor de poorten van de hel hadden weggesleept, besloot Twan zijn pogingen ook te staken. Zo verloren we met 5-3, in een wedstrijd waar de winst voor het grijpen had gelegen.



[Event "KNSB-competitie 3e klasse E"]
[Site "Caissa 2 – SHTV 1"]
[Date "2024.04.20"]
[Round "9.5"]
[White "Twan van der Togt"]
[Black "Martin Bottema "]
[Result "1/2-1/2"]
[ECO "C95"]
[Annotator "Wouter"]
[PlyCount "151"]
[SourceVersionDate "2024.04.23"]
[FEN "n1b5/6bk/3q1p2/1ppPp1pp/2p1P2N/2P3QP/1PBN1PP1/6K1 w - - 0 33"]
33. Nf5 Bxf5 34.
exf5 Qxd5 35. Ne4 Kg8 36. Qf3 Nb6 37. Qxh5 Kf8 38. Qe2 Nd7 39. Qe3 Kf7 40. Qe2
Kf8 41. Nd2 Nb6 42. Qe1 Kf7 43. Ne4 Bf8 44. Qe2 Nd7 45. g3 Ke7 46. Nd2 Nb6 47.
Nf1 Ke8 48. Be4 Qd6 49. Ne3 Be7 50. Qf3 Kd8 51. Bc6 b4 52. Bb5 bxc3 53. bxc3
Qd3 54. Qc6 Qd6 {Wit heeft eindelijk iets bereikt, hij kan de pion op c4
winnen. Maar het ongelijke lopereindspel is waarschijnlijk remise, dus de
vraag is hoe verder. Twan besloot de dames te ruilen, maar dat maakt winnen
een stuk lastiger.} 55. Qxd6+ ({Stockfish geeft} 55. Qe8+ Kc7 56. Qf7 {De
zwarte stukken staan elkaar behoorlijk in de weg en wit kan nu zowel op c4
gaan slaan als met h3-h4 een gevaarlijke vrijpion creëren. De
stellingsbeoordeling is dan ook al bijna +7. Een mogelijk vervolg is} Kb8 57.
h4 gxh4 58. gxh4 Bf8 59. Qg6 Qd8 60. Bc6 {Even Pd5 eruit halen} Qe7 61. h5 Qg7
{en hier kan wit wel de dames laten ruilen.}) 55... Bxd6 56. Bxc4 Ke7 57. Kf1
Kf8 58. Ke2 Bc7 59. Kd3 Bd8 60. Be6 Ke7 61. Ke4 {Het juiste plan lijkt
proberen binnen te dringen op de damevleugel via c2 en b3. Nu krijgt zwart
alles onder controle.} Kf8 62. Nf1 Na4 63. c4 Nc3+ 64. Kd3 Ba5 65. Nh2 Kg7 66.
Ng4 Nd1 67. Ke2 Nc3+ 68. Kf3 Na2 69. h4 gxh4 70. gxh4 Bd2 71. Ke4 Nb4 72. Nh2
Be1 73. h5 Bd2 74. Ng4 Bc1 75. Nh2 Bg5 76. Ng4 1/2-1/2

Maar daarmee was het nog niet afgelopen. We drukten nog een stuk of tien keer op refresh, maar Netstand gaf het laatste geheim nog niet prijs. Terwijl een deel van het team op huis aan ging, gingen we met zes man nog uit eten bij het vlakbij gelegen Indiase restaurant. Het was de teamleider eindelijk gelukt om vooraf een restaurant te reserveren, hoewel het deze keer ook wel hielp dat iedereen tijdig liet weten of hij mee wilde.

Het restaurant kwam op bij een blik in Google Maps om de locatie van de speelzaal te vinden. De reviews waren op zich goed, met de kanttekening dat de bediening wat rommelig was. Dat bleek een understatement. Aanvankelijk kwamen er maar vijf menukaarten en vijf drankjes. Omdat de bediening geen Nederlands sprak en wij elkaars Engels ook niet begrepen, was het nogal een verrassing wat er uiteindelijk op tafel kwam.

Terwijl we nog zeker 50 keer de uitslagenpagina van Netstand probeerden te vernieuwen, raakte de server overbelast en gaf Netstand er helemaal de brui aan. Geen wonder als de andere teams voor wie nog veel op het spel stond, op dezelfde manier te werk gingen.

De vuile vaat op onze tafel stapelde zich intussen op en we besloten nog voor een nagerecht te gaan. Terwijl er enerzijds signalen kwamen vanuit het restaurant dat ze onze tafel weer wilden gebruiken, vermeden ze tegelijkertijd angstvallig contact en daarmee de mogelijkheid nog iets te bestellen. Ten slotte kregen we één menukaart om te delen, dus uiteindelijk hadden we er toch zes gekregen. Het bestelde ijs werd tussen de resten curry neergezet. Er leek dan toch eindelijk iemand te komen om af te ruimen, maar helaas, het was alleen om de servetten bij te vullen. Hoewel het eten prima was (als je tenminste niet al te scherp eten had besteld), was het toch een wat bijzondere ervaring. Ineens kreeg het bediende personeel haast en werden we verzocht plaats te maken voor de volgende groep. We zagen de tram net voor onze neus wegrijden, daarna de trein ook nog en vanwege een gebroken bovenleiding moesten we ook nog eens een half uur wachten. Tijd genoeg om nog maar eens zeker 20 keer te proberen om een update van de uitslagen in Netstand te krijgen. Netstand gaf eindelijk weer wat respons. Onze uitslag was intussen zichtbaar, maar die ene waar het om ging, nog steeds niet. Toen we eindelijk in de trein zaten, kwam het verlossende bericht van Ton: hij had de teamleider van Paul Keres 3 nog een keer gebeld en kreeg te horen dat ze met 7-1 gewonnen hadden. Een foto van het uitslagenformulier werd bijgevoegd als bewijs. Oh, waar is de tijd gebleven dat je na de wedstrijd het uitslagenformulier in een envelop stopte en per post verstuurde naar de competitieleider en je in de eerstvolgende editie van het maandelijks verschijnende Schakend Nederland de uitslagen kon vinden.

Thuis nog maar een keer in Netstand gekeken of het echt waar was. Ongeveer 5 minuten was het mogelijk om de juiste eindstand te zien, daarna waren de cruciale uitslagen weer weg (?).

Intussen geeft Netstand de juiste eindstand en is zelfs de bevestiging van de KNSB van de definitieve resultaten gekomen. De gemiste kansen zijn dus zonder grote gevolgen gebleven, als je het mislopen van de 4e plaats, wat gebutste ego's en 25 cadeau gedane ratingpunten tenminste geen grote gevolgen vindt.

We kunnen terugkijken op een succesvol seizoen met een mooi eindresultaat. Minpuntje was wel het grote aantal benodigde invallers, Luka was uiteindelijk de enige die alle wedstrijden gespeeld heeft en er hebben 19 spelers in totaal meegedaan. Die invallers gingen er wel voor en hebben een cruciale bijdrage geleverd aan het eindresultaat, met name aan het gelijkspel tegen Oud Zuylen en de overwinning op Amstelveen. Sander werd met 5,5 uit 8 topscorer, hoewel Maarten met 5 uit 8 en Twan met 2,5 uit 4 een nog hogere TPR haalden.

SHTV 1 mag het volgend seizoen dus nogmaals proberen in de derde klasse. Die is dan naar verwachting nog sterker dat dit jaar, dus het zal weer een leuke uitdaging worden. Het was opvallend hoeveel spelers in Amsterdam al benadrukten wat hun zwakke punten waren. De volgende wedstrijd is pas in september, dus vijf maanden de tijd om aan deze zwaktes te werken!

Caissa 22042SHTV 120195 - 3
Gert-Jan van der Hoeven2268Luka Wink20821 - 0
David Laan2081Maarten Stolte20020 - 1
Angelo Spiler2064Hubert Schoen20801 - 0
Günther Ballon2006Sander Pauw1983½ - ½
Martin Bottema2022Twan van der Togt2082½ - ½
Jule Cordes1904Peter Vorstermans1968½ - ½
Jos van Ommeren1992Daniël van Loenen1995½ - ½
Avni Sula1996Hans Segers19621 - 0

Reacties

afbeelding van Patjepejer

Top verslag weer, Wouter!