Feestelijke afsluiting van het seizoen

Het schaakseizoen 2021-2022 voor de jeugdafdeling zit er weer op. 7 juli was er een feestelijke slotavond in de Bosbeskapel. Waar we normaal een vaste structuur hanteren, lieten we het deze keer aan de kids over wat ze wilden doen en met wie ze wilden schaken. Er waren wat spelletjes (Raindropchess en schaken voor vier), en verder werd iedereen uitgedaagd om de schaaktrainers te verslaan, met 1 minuut voor de trainer en 5 voor de leerling. Luka gaf een simultaan. De beloning van een gouden schaakkoning voor de eerste die Luka wist te verslaan, hoefde niet uitgereikt te worden, wie weet volgende keer. Maar verder kon iedereen gewoon zijn gang gaan en zelf uitkiezen met wie hij of zij een potje wilden spelen. Ouders mengden zich gelukkig gemakkelijk in het strijdgewoel.

Het kostte wat moeite, maar zo rond kwart over zeven bleek iedereen toch bereid om even wat rust in acht te nemen, zodat de prijsuitreiking kon plaatsvinden. Zeyd Elouaer is clubkampioen. Rein Dalenoord is winnaar in de promotieklasse en Tijn Konings-Lê is eerste in de promotieklasse. Maar het belangrijkste is dat iedereen met plezier naar de clubavond komt om op zijn of haar niveau een leuk potje te spelen en ook nog iets te leren van het schaakspel. En hopelijk zien we iedereen volgend seizoen gewoon weer terug.

We blijven overigens wel de hele zomer open. Komende donderdag zijn er nog wat schaakexamens en daarna is het elke avond van 7 tot 8 vrije inloop.