En weer een druk schaakweekend

Zaterdag 21 mei vond het regionale jeugdclubkampioenschap voor D-teams plaats. Dit kampioenschap werd gespeeld in de mooie bibliotheek van Spijkenisse, waar de schaakvereniging Spijkenisse een eigen ruimte heeft. Tien teams waren van de partij: vier uit de regio Den Haag, zes uit de regio Rotterdam. Het SHTV-team bestond uit Shinsaku, Tijmen, Ryoga en Koert-Jan. En het werd meteen in de eerste wedstrijd al duidelijk dat we op zware tegenstand zouden stuiten. DD uit Den Haag was met 4-0 duidelijk te sterk. Gelukkig bleek achteraf dat we daarmee de kampioenen hadden gehad. En de volgende wedstrijden gingen beter. Zo goed zelfs dat we twee ronden voor het einde vierde stonden.  Shinsaku, Tijmen en Ryoga pikten regelmatig een puntje mee. Koert-Jan is nog niet zo ver als de andere drie, maar gelukkig wist hij ook een potje te winnen, zodat hij op het laatst niet op nul bleef staan.

Helaas, de laatste twee rondes weer tegen echte cracks, en een zesde plaats in de rangschikking. Net niet goed genoeg voor een plaats op het NK, maar we zijn eerste reserve, er komt vast wel een plekje vrij. En we hadden met zijn zessen (vader Naohisa was ook mee) een gezellige schaakdag.

Het was de volgende dag ook gezellig bij de grand prix van Haeghe Ooievaar in de Hofstadmavo. Vijftien SHTV’ers deden mee! En ze gingen er alle vijftien vol tegenaan. Met als resultaat twee eerste plaatsen en een tweede plaats. Zeyd en Michael werden eerste in groepen 3 en 5, Ryoga was gedeeld eerste in groep 4. Maar het belangrijkste was dat er volop geschaakt kon worden. André heeft weer een mooi verslag gemaakt, dat kan je lezen op de HSB-site.