Eerste verlies voor SHTV H2

Op 10 december stond voor SHTV2 de wedstrijd tegen HSV1 op het programma. Eigenlijk is het seizoen al geslaagd omdat er na drie ronden geen degradatiegevaar meer is. Maar het zou natuurlijk leuk zijn om in de resterende wedstrijden hier en daar wat puntjes mee te pakken. Helaas: deze maandag zat dat er voor ons niet in. Uiteindelijk ging de wedstrijd met 5-3 verloren. Waar we tegen DSC3 over geluk niet te klagen hadden, was het nu vergeefs wachten op Vrouwe Fortuna.

Jan kon het deze keer op bord 5 niet bolwerken tegen Nadeem Taverne. De stelling zag er in het begin rustig uit, maar ergens greep Jan mis en verloor een kwaliteit zonder compensatie.

Invaller André sleepte op bord 4 een verdienstelijke remise uit het vuur. Na ruil van stukken en dames werd de vrede getekend.

Piet haalde op bord 6 het eerste volle punt binnen. Na een rustig begin meende ik dat de witspeler goede kansen had, maar Piet verdedigde zich bekwaam en wist voldoende tegendreigingen te creëren. Uiteindelijk bleef er een gewonnen eindspel over.

En Ed behield op bord 3 zijn ongeslagen status. Volgens het verslag op de HSV-site zag Hans de Haan af van een remiseaanbod vanwege de tussenstand en de situatie op de overige borden. Achteraf gezien geen verstandige keus. Ed profiteerde optimaal van een vergissing van zijn tegenstander.

Maar daarmee was het feest voorbij. Op bord 2 voor Theo de zware taak om Ton Bodaan tegenspel te bieden. Het eindspel van loper (Theo) tegen paard (Ton) met aan beide kanten nog een paar pionnen bleek uiteindelijk te veel voor Theo.

Op bord 1 speelde ik een interessante partij tegen clubkampioen Dick Groenendijk. De openingsbehandeling (Tarrasch-variant van het Frans) was niet optimaal, maar mijn tegenstander wist hier niet van te profiteren. Uiteindelijk kwam er een voor mij gewonnen eindspel op het bord, maar in tijdnood wist Dick een remise uit het vuur te slepen.

En dus hing bij een 3-3 stand de beslissing af van de resultaten van vader Eric en zoon Thomas. Thomas Alvares debuteerde in de eerste klasse en deed dat heel knap. Hij wist zijn tegenstander goed partij te geven, maar de avond duurde net iets te lang. En Eric had in Franck Melssen een zware tegenstander. In tijdnood maakte Eric de beslissende fout. Twee verliespartijen dus en een 5-3 nederlaag.

HSV 1-SHTV 25-3
1Dick Groenendijk1768-Meile Tamminga1693½-½
2Ton Bodaan1844-Theo Bovenlander17401-0
3Hans de Haan1765-Ed Olvers17260-1
4Bert Corneth1794-André Wagner1631½-½
5Nadeem Taverne1814-Jan Verheijen15751-0
6Lex van der Lubbe1720-Piet SIkkes16600-1
7Patrick Roeleveld1527-Thomas Alvares1-0
8Franck Melssen1716-Eric Alvares15941-0