C-team begint vredelievend aan JCC

Op 13 september begon in Den Bosch de Jeugdclubcompetitie. Onder de deelnemers bevindt zich één SHTV-team in de categorie t/m 14 jaar. Op de eerste dag (van in totaal vier dagen) werd onze club vertegenwoordigd door Cor, Justus, Alexander en Berke.

De eerste wedstrijd, tegen Assen, werd met 2-2 gelijkgespeeld. Cor had er op bord 1 niet zoveel vertrouwen in en speelde vlotjes remise. Alexander noteerde vervolgens ook een halfje, maar daar kwam wel het nodige geluk bij kijken. Na de opening had hij een prima stelling bereikt, maar hij onderschatte de tegenaanval. Berke speelde een prima partij, maar raakte onderweg net iets te veel pionnetjes kwijt.

Dat betekende dat met een 2-1 achterstand Justus een matchpunt moest redden. Justus had de hele wedstrijd zijn tegenstander in de tang, en rondde uiteindelijk af met een fraaie tactische combinatie. Een mooie partij!

Na de analyses en de welverdiende pauze wachtte het team uit Almere. Ditmaal was Justus als eerste klaar, hij verslikte zich dusdanig in de verrassende variant van zijn tegenstander dat hij gelijk kon opgeven. Alexander bracht de stand gelukkig al snel gelijk. Hij won vrij vlot een stuk en wikkelde keurig af naar een winnend eindspel.

Ook Berke speelde een hele goede partij en leek minimaal op een gelijkspel af te stevenen. Er volgde een razend ingewikkeld toreneindspel, waarin Berke de beste kansen leek te hebben. Helaas vond zijn tegenstandster een fraaie combinatie waardoor Berke een vrijpion niet meer kon stoppen.

Cor was nog bezig en hield zich keurig aan de opdracht om er in elk geval een langere partij dan 's ochtends van te maken. De partij leek lange tijd in evenwicht, maar uiteindelijk kwam er een mooie tactische kans die Cor met twee handen aangreep: alweer een 2-2!

Op 4 oktober gaan we verder met ronde 3 en 4.