Opnieuw verlies voor SHTV K3

In de vijfde ronde van de KNSB-competitie speelde SHTV 3 in Voorschoten tegen het derde team van de gelijknamige vereniging. Een drukke middag, maar liefst drie teamwedstrijden in een niet al te grote ruimte. En in het begin ook nog een gezellig samenzijn van de jeu-de-boulesvereniging, maar zij vertrokken snel naar buiten, zodat er weer goede omstandigheden waren voor ons spel.

SHTV 1 - Promotie 1

Op donderdag 8 februari speelden we de thuiswedstrijd tegen Promotie 1. Het is een sterk team, maar vooraf dacht ik dat we toch wel kans zouden maken. Toen ik voor het eerst opstond om te kijken op de andere borden zag ik dat Luka verloren had. Naast mij had Rik een leuke aanval waar ik wel vertrouwen in had. Zelf kreeg ik ook een mooie aanval in een Nimzo-Indische partij. 2-1 voor ons. Daarna ging het helaas wat minder. Daniël en Thomas konden het niet bolwerken, 2-3. Daarna volgde een spannende fase. Eduard moest uiteindelijk remise toestaan, 2½-3½.

Ryoga en Dhanesh plaatsen zich voor Nederlands kampioenschap

Op zondag 21 en zondag 28 januari vond traditiegetrouw in het Nationaal Schaakgebouw het HSB-kampioenschap voor D-spelers (geboren in of na 2012) plaats. SHTV was ruim vertegenwoordigd. Ryoga en Dhanesh hadden zich via de voorrondes geplaatst en Tijn mocht als E-kampioen ook meedoen. Op het spel stond de titel (kampioen van de HSB), maar vooral vier plaatsen bij het Nederlands kampioenschap in het voorjaar!

SHTV H3 wint ook van Botwinnik 3

Op 1 februari kwam Botwinnik 3 bij ons op visite om het in de vijfde ronde van de HSB-competitie op te nemen tegen ons eigen derde HSB-team. Nao had deze ronde vrij gekregen en zijn zoon Shinsaku was op het eerste bord net als in de vorige ronde ook weer als eerste klaar. Daar waar hij de vorige keer echter snel een punt had gescoord, daar moest hij dit keer een 0 noteren. Gelukkig trok Peter op bord 8 de stand onmiddellijk weer gelijk zodat het om 22:15 uur 1 tegen 1 stond.

H3 pakt koppositie in 2A

Op 11 december moest ons derde HSB-team afreizen naar De Lier waar we het in de vierde ronde van de HSB-competitie op moesten nemen tegen het nog ongeslagen Lierse 1. De wedstrijd begon niet om kwart over maar om kwart voor acht en rond de klok van tien uur scoorde Shinsaku al het eerste punt. Rond dezelfde tijd kwam Maarten remise met zijn tegenstander overeen en nog een kwartier later stond het alweer gelijk nadat Frans het punt aan zijn tegenstander moest laten.

SHTV K2 krijgt loon naar werken

Deze keer is het verslag een co-productie van Bart en Ben…

We verzamelden voor de koffie bij Ben thuis en daar hoorden we dat de wedstrijd een uur uitgesteld zou worden in verband met zaalproblemen. Uiteindelijk werd een half uur overeengekomen en konden we rustig nog een kopje koffie nemen voordat we richting Capelle aan den IJssel vertrokken.

SHTV K1 terug op aarde

Na de onverwacht goede resultaten van de afgelopen drie ronden stonden we zomaar op de vierde plaats. Sommige spelers vroegen zich al af of een kampioenschap nog tot de mogelijkheden zou behoren, maar in werkelijkheid spelen bijna alle teams in onze poule vooral tegen degradatie. Ook bij ons blijft dat nog even duren. Tegen Almere 1, het team dat vijfde stond, werd kansloos met 5-3 verloren en dan zat het nog mee.

 

Vierde ronde; Domino Day bij Schaakmat Westland H2 - SHTV H2

Nog bij een nul-nul stand kreeg Ed een remiseaanbod. Na overleg besloot hij zelf om verder te spelen. Bart vroeg of hij remise mocht aanbieden, omdat hij niet tevreden was met zijn positie. Hoewel het mocht besloot hij nog een paar zetten te doen.

 

Derde ronde; Revanche! SHTV H2 – DD H3

Na eerder op zeven nullen te zijn getrakteerd door DD 1 mochten we nu voor revanche gaan tegen DD 3, waarvan de gemiddelde rating meer dan 400 elo-punten lager uitviel dan hun eerste team.

Wat is hiernaast mis met Te5-e7?

 

 

Pagina's

Abonneren op Schaakcombinatie HTV RSS