SHTV E-team doet mee aan regionaal kampioenschap

Op 9 maart werd het kampioenschap voor E-teams uit de HSB- en RSB-regio's verspeeld. Zo'n 16 teams bestaande uit 4 of 5 kinderen (geboren in of na 2014) deden mee. Gelukkig konden we met SHTV ook een team op de been brengen. We vertrokken 's ochtends vroeg met Arthur, Jinja, Pim, Rasa en Rin en begeleidende ouders vanaf de Bosbeskapel naar Spijkenisse.

Weliswaar niet met al te hoge verwachtingen. Een blik op de gemiddelde ratings van sommige andere teams maakte duidelijk dat we het moeilijk zouden krijgen. Enigszins verrassend wist het team de eerste twee wedstrijden te winnen. Maar daarna bleek inderdaad dat sommige andere teams gewoon sterker waren. Geeft helemaal niks natuurlijk, voor de meeste van onze schakers was dit de eerste keer dat ze aan een dergelijk sterk toernooi meededen. 

Twee rondes voor het einde leek het er even op dat we toch mee zouden kunnen doen om een plekje in de halve finales van het Nederlands kampioenschap. De hoogst geplaatste zes teams kwalificeren zich, en SHTV stond op een fraaie zesde plaats. In de laatste twee rondes moest SHTV het opnemen tegen de nummer 1 en de nummer 2 van het klassement, en dat was net iets te veel van het goede.

Een mooie schaakdag voor onze vijf kanjers! En veel dank aan de ouders voor het rijden en voor de morele ondersteuning.