Ryoga en Dhanesh plaatsen zich voor Nederlands kampioenschap

Op zondag 21 en zondag 28 januari vond traditiegetrouw in het Nationaal Schaakgebouw het HSB-kampioenschap voor D-spelers (geboren in of na 2012) plaats. SHTV was ruim vertegenwoordigd. Ryoga en Dhanesh hadden zich via de voorrondes geplaatst en Tijn mocht als E-kampioen ook meedoen. Op het spel stond de titel (kampioen van de HSB), maar vooral vier plaatsen bij het Nederlands kampioenschap in het voorjaar!

En om maar meteen met het eindresultaat te beginnen: Dhanesh en Ryoga plaatsten zich allebei voor dit Nederlands kampioenschap. Maar wel beide op hun eigen manier. Dhanesh speelt altijd graag en goed en dat bleek: op beide dagen was hij in vorm en het eindresultaat was voldoende voor een derde plaats. Bij Ryoga is dat anders. Er zijn dagen dat hij de sterren van de hemel speelt, er zijn ook dagen dat hij zich maar moeilijk kan concentreren. Zondag 21 januari was zo’n dag. Met 1½ uit 5 leek er weinig uitzicht op een plek bij de eerste vier. Zondag 28 januari daarentegen was dag van de sterren. Super geconcentreerd haalde hij 3½ uit 4 en wist zich toch op het nippertje te plaatsen.

Tijn was zich ervan bewust dat hij in dit sterke gezelschap geen kans had. Voor hem was het toernooi een leuke voorbereiding op het Nederlands kampioenschap bij de E-jeugd. Maar Tijn wist toch op beide zondagen een potje te winnen en eindigde 2 uit 9, best wel knap. Tijn heeft tijd, pas over twee jaar is hij qua leeftijd D-speler. We horen vast nog wel iets van Tijn.

Noah Ritzerveld werd kampioen met 9 uit 9, Chingthang Ngangbam tweede met 7½ uit 9. Alle vier geplaatste spelers veel succes gewenst bij het Nederlands kampioenschap!