Gezellig Oliebollentoernooi in Leiden

Het jaarlijkse Oliebollentoernooi in Leiden was weer een groot succes. De hele dag snelschaken in viertallen met tussendoor oliebollen. Anderhalve week voor het toernooi was het maximale aantal teams van 42 al bereikt. SHTV deed met twee teams mee in de middelste groep.

Het eerste team was op grond van rating favoriet, maar op grond van snelheid leek het tweede betere kansen te hebben om in de prijzen te vallen en dat bleek ook. Op dit toernooi konden we eindelijk weer eens echt snelschaken (lees: 3+2). Dat was wel even wennen.

Bij het eerste team kwam Tobias nooit echt lekker in zijn ritme, maar hij trof dan ook veruit de sterkste tegenstanders. Wouter begon stroef doordat hij drie pogingen nodig had om zijn openingszet (pion van e2 naar e4) uit te voeren, maar daarna ging het snel beter. Hans begon moeizaam, maar toen hij eenmaal aan het ritme gewend was, wist hij toch nog een mooie plusscore te halen. André begon juist heel goed en zakte toen wat weg, maar ook hij eindigde boven de 50%.

 

Het tweede team haalde een half punt meer. De onderlinge wedstrijd ging naar team 2 en 5-3 was nog een magere afspiegeling van de gang van zaken op het bord. Snelschaakkampioen Robin had het ook al lastig aan bord 1, maar Thomas en Jesper scoorden flink. Ton wilde aanvankelijk maar af en toe een potje spelen, maar toen hij bleef winnen, werden dat steeds meer potjes. Olav zag zijn mooie score wat verpest worden in de laatste ronde. Ondanks dat het verschil maar een half punt was, haalde het tweede wel vijf matchpunten extra door de punten wat slimmer te spreiden. Het tweede team ging dan ook met een punt voorsprong op de nummer drie de slotronde in. Helaas ging de laatste wedstrijd verloren en omdat het eerste team niet de helpende hand bood, werd ook de derde plek nog misgelopen. Zonde, volgend jaar een nieuwe kans. Of twee, als het HSB-snelschaken voor teams ook weer georganiseerd wordt.

De scores:

SHTV 1 (14 uit 13): Tobias Li-Behn 12/26, Wouter Noordkamp 20,5/26, Hans Segers 14,5/26, André Wagner 14/26

SHTV 2 (19 uit 13): Robin van Leeuwen 10/24, Thomas Alvares 14/24, Jesper Kool 14/22, Olav van Leeuwen 9,5/16, Ton Bodaan 14/18