Mooie resultaten voor SHTV-jeugdspelers

Zondag 3 december was er in Delft het persoonlijk jeugdkampioenschap voor jeugdspelers in de C-, D- en E-categorie. Voor de C- en D-jeugd ging het om kwalificatie voor de eindronde, bij de E’s stond het kampioenschap op het spel.

Bij de C-jeugd deden Shinsaku en Ryoga mee. De drie hoogstgeklasseerden verdienen hier een plaats in de finale straks in januari. Luka Wink is rechtstreeks geplaatst voor deze finale. Shinsaku en Ryoga deden tot het laatst mee om een ereplek. In de laatste ronde verloor Ryoga, speelde Shinsaku gelijk. Shinsaku werd daarmee gedeeld derde. De beslissingspartijtjes werden door Shinsaku gewonnen, waarmee hij het recht verdiende op een van de drie finaleplaatsen.

SHTV was in de D-categorie vertegenwoordigd door Dhanesh, Jo en Tijn (van de Wetering). Bij de D-jeugd waren vier plaatsen voor de finale in januari te verdienen; Ryoga had zich al op basis van eerdere resultaten geplaatst. Jo en Tijn deden goed mee, maar konden zich niet mengen in de strijd om de bovenste plaatsen. Dhanesh behoorde op basis van zijn rating tot de favorieten en maakte die rol waar. Met 5½ uit 7 eindigde hij als tweede en verdiende zo een plaats in de eindronde.

Bij de E-jeugd waren Arthur, Rasa, Pim en Tijn van de partij. Voor de eerstgenoemden was het even wennen. Ze hebben nog niet eerder aan zo’n zwaar toernooi meegedaan en het viel niet mee om punten te pakken. Maar uiteindelijk behaalden ze toch mooie plaatsen in de middenmoot. En leerden ze er een heleboel bij!

Tijn heeft al wat meer ervaring, en dat was te merken. Zijn zegereeks werd alleen in de derde ronde onderbroken, toen hij een gewonnen stelling onnodig weggaf. Maar met 6 uit 7 eindigde hij op een ongedeelde eerste plaats en was daarmee de nieuwe HSB-kampioen. En mag hij straks meedoen met het Nederlands kampioenschap! Een mooie bekroning van zijn schaakloopbaan tot nog toe, en hopelijk volgen er nog veel meer.

Al met al een geslaagd evenement. Goed georganiseerd door DSC en Eric en André. En de SHTV’ers mogen terugkijken op een succesvol toernooi met een paar mooie hoogtepunten.