Jeugdteams doen het goed in landelijke competities

Op zaterdag 11 november vond in Muiderberg de finale van het jeugdclubkampioenschap voor E-teams plaats. SHTV had zich hiervoor weten te plaatsen dankzij een fraaie derde plaats in de halve finale. Zouden we ook in de finale een mooie klassering kunnen behalen? Een blik op de deelnemerslijst maakte wel duidelijk dat we hier een zware dobber aan zouden hebben.

Het E-team dat de halve finale speelde, kwam ook nu weer aan de start: Dhanesh, Jo, Ryoga en Tijn. En omdat Jo in de middag andere verplichtingen had, nam Brandon ’s middags zijn plaats in.

Na een paar rondes was al duidelijk dat SHTV niet mee zou gaan doen in de strijd om de topplaatsen. Maar het team behaalde toch een paar hele behoorlijke resultaten. Dhanesh en Ryoga deden het geweldig en behaalden aan de topborden beide een score van 5½ uit 7. De andere drie hadden duidelijk meer moeite met het niveau. Nou ja, het is ook de finale van het Nederlands kampioenschap, dan is het geen schande als het even niet zo goed lukt.

Eindresultaat: achtste plaats in de rangschikking, met acht matchpunten een resultaat waar we heel tevreden mee zijn. Met dank aan het team en aan de ouders die ervoor zorgden dat iedereen op tijd aanwezig was en ook weer veilig thuis kwam.

En ook op zaterdag in Utrecht de derde ronde van het jeugdclubkampioenschap in de AB-categorie. Helaas konden we deze keer slechts een team met drie spelers op de been brengen, waardoor we beide matches met een 1-0 achterstand moesten beginnen. Dat inspireerde het team (Jesper, Michael en Robin) om boven zichzelf uit te stijgen! In de ochtendsessie was het sterke DD de tegenstander. Twee overwinningen en een remise, dus uiteindelijk een 2½-1½ overwinning. En ’s middags een verdienstelijk gelijkspel (2-2) tegen Amsterdam West. Het beste resultaat in de cyclus van vier zaterdagen tot nog toe. En SHTV krijgt weer aansluiting bij de middenmoot. Hopelijk lukt het om op de laatste zaterdag weer voor een verrassing te zorgen. Voor nu: hulde!