SHTV uitgeschakeld in HSB-beker

Op dinsdag 21 november speelde ons bekerteam voor de HSB-beker uit tegen Rijswijk. Vorig seizoen was SHTV tot de halve finale gekomen, waar de latere bekerwinnaar DSC te sterk bleek. Hoewel de tegenstanders op papier sterker waren, weet je het bij een strijd op slechts vier borden maar nooit. 

Rik speelde tegen ons oud-clubgenoot Thomas de Ruiter. Rik kwam slecht uit de opening en kwam erg passief te staan. Hij verzuimde in een variant te stappen die wat meer ruimte en tegenspel gaf. Thomas verbeterde zijn positie en haalde het eerste punt voor Rijswijk binnen.

Maarten speelde tegen Jelle Bulthuis weliswaar een voor hem bekende opening, maar kwam niet in de beste variant voor zwart terecht. Toen hij in een iets mindere stelling een remiseaanbod kreeg, kwam Maarten netjes overleggen. Hij keek nog wel even het verloop van de andere twee partijen aan, maar kon eigenlijk niet anders dan de remise aannemen.

Hans was tegen Bas Kommer onbedoeld een kwaliteit achter gekomen, maar bracht nog wel al zijn stukken actief in stelling richting de vijandelijke koning. De tegenstander moest daardoor nog wel even opletten, zeker gezien de opkomende tijdnood, maar hij dirigeerde zijn vrijpion richting de overkant en haalde de bekerwinst voor Rijswijk binnen.

Eduard speelde voor de zoveelste keer tegen Jerrel Thakoerdien. Gezien de eerdere vorige onderlinge duels beloofde dit weer een spannende pot te worden. Aan het einde van de avond was er nog bijna een vol schaakbord. Eduard stond zeer goed en waarschijnlijk gewonnen, maar terwijl Jerrel leefde van de tien seconden increment leek de voorsprong in tijd bij Eduard juist wat mindere zetten op te leveren. Eduard had in de strijd een loper en een paard tegen een toren en die wist Jerrel door een handigheidje weer materieel in evenwicht te brengen. Het overgebleven toreneindspel werd remise.

Al met al dus een 3-1 nederlaag en uitgeschakeld. Volgend seizoen een nieuw bekeravontuur.

 

Rijswijk2064SHTV19563-1
Jerrel Thakoerdien2207Eduard van Dijk2054½ - ½
Jelle Bulthuis2090Maarten Stolte2008½ - ½
Bas Kommer2037Hans Segers19071 - 0
Thomas de Ruiter1921Rik Pronk18531 - 0