Zware tegenstanders voor SHTV-jeugdteams

Zaterdag 30 september waren weer twee SHTV-teams op pad voor de jeugdclubcompetitie. Het AB-team speelde in Amsterdam de derde en de vierde ronde. Zoals vorige week al gemeld: een zware competitie. Deze keer traden Jesper, Michael, Robin en Zeyd aan tegen eerst Krimpen aan den Ijssel. Ratingverschil van meer dan 200 punten! Met aan de eerste twee borden 2100+ spelers. De einduitslag was niet verrassend: een 4-0 nederlaag. Maar niet nadat de onzen felle tegenstand hadden geboden! De vierde ronde was tegen Schaakstad Apeldoorn. Met een iets minder extreem ratingverschil, maar nog steeds een sterk team. Gelukkig deze keer een punt: Robin won op bord 2. Eindresultaat toch ook weer een nederlaag: 3-1. Voor zover ik het kan zien is iedereen nog volop gemotiveerd! In november en december vier rondes: vier nieuwe kansen, waarschijnlijk tegen iets meer gelijkwaardige tegenstanders. Veel succes!

De D1-spelers moesten naar Leiden, naar het Denksportcentrum, dat wil zeggen, oeps, nee vergissing het was verplaatst. Gelukkig ruim op tijd vertrokken, ritje door Leiden en toch nog op tijd. En ook hier konden Rishit, Ryoga, Shinsaku en Taylor rekenen op zware tegenstand. De eerste matches met behoorlijke resultaten, maar allengs werd duidelijk dat kwalificatie voor de finale, een plek bij de eerste zes, een moeilijk verhaal zou worden. Zoals zo vaak bij zulke toernooien: de laatste ronde brengt de beslissing, meerdere teams doen nog mee. Het zat er deze keer niet in. Stadgenoot DD was duidelijk sterker en won met 4-0.

Het was leuk geweest als we er nog een keer op uit hadden mogen trekken, maar helaas. Ik heb van al onze spelers minimaal één mooie partij gezien. Jammer genoeg is de notatie van Rishit’s partij in de vierde partij verloren gegaan, zou zeer de moeite van het naspelen waard zijn geweest. En het belangrijkste: een gezellige en leerzame schaakdag.