Afsluiting seizoen voor de jeugdafdeling: examens en prijsuitreiking

Ook voor de jeugdafdeling zit het seizoen er op. Maandag 3 juli kwam Louis Wulffers naar de Bosbeskapel met een stapel examenopdrachten in zijn tas. Om kwart voor zeven waren de allerkleinsten aan de beurt met een opstapje-examen. Twaalf stellingen … niet heel moeilijk, maar je moet het toch maar even doen! Even na zevenen was iedereen klaar en toen was het afwachten. Gelukkig: iedereen geslaagd en zelfs een paar tienen. De eerste diploma’s konden worden uitgereikt.

Daarna de grote groep: zo’n twintig jeugdschakers voor een stap 1-examen en ongeveer eenzelfde aantal voor stap 2 tot en met 5. Na ongeveer drie kwartier waren de meeste stap 1-examens ingeleverd en kon Rik beginnen met nakijken. En ook hier alleen maar vrolijke gezichten. Geen onvoldoendes en een paar hele hoge cijfers.

Louis richtte zich op de hogere stappen. Veel jeugdschakers hadden het hele uur nodig om alles op te lossen. En de stap 4- en stap 5-kandidaten kregen zelfs vijf kwartier en hadden die tijd ook wel nodig. Het nakijken was een hele klus (bedankt Louis!), maar uiteindelijk ook hier goede resultaten. Twee onvoldoendes, maar dat gaan we na de vakantie nog een keer proberen. Verder iedereen geslaagd! Drie keer een stap 5-diploma voor Jesper, Robin en Thomas.

Donderdag was de laatste clubavond. Met eerst een woord van dank voor de jeugdtrainers. En deze keer heel in het bijzonder de jeugdleden die zich hebben ingezet voor de begeleiding van de beginnende schakertjes.

En als afsluiting de prijsuitreiking. Algemeen kampioen bij de jeugd was Jesper, tweede plaats voor Shinsaku en derde plaats voor Zeyd. En voor iedereen was er een medaille en een ijsje.

We mogen terugkijken op een mooi schaakjaar met goede individuele en teamresultaten. Nu een paar weken vakantie en 31 augustus gaan we weer van start.