Gert Jan Willighagen wint open kampioenschap van SHTV

Het open kampioenschap zit er op. Met maar liefst 74 deelnemers was de Bosbeskapel 7 donderdagavonden gezellig druk. Er waren veel bekende, maar gelukkig ook nieuwe gezichten. Voor sommige spelers was ons toernooi het eerste echte (rating)toernooi.

Dank aan Andre die als wedstrijdleider alles in goede banen wist te leiden en soms gek werd van de last minute afmeldingen. Dank ook aan Wouter, Evert, Karl, Gert Jan, Martijn, Benjamin en alle anderen die wekelijks het bestuur meehielpen de zalen in gereedheid te brengen en aan het eind van de avond weer op te ruimen. En natuurlijk ook dank aan Rik, Meile, Armin en Deborah voor het runnen van de bar.

Met een paar 1900+ en 2000+ spelers zegt de ratinglogica dat naar verwachting daar de toernooiwinnaar uit komt. Maar de jeugdtalenten en nog wat outsiders zorgden voor de nodige verrassingen. Gert Jan Willighagen was een van die outsiders en met 6 overwinningen en een bye was hij de terechte en blije winnaar! In 2019 won hij het toernooi overigens ook al, toen was het nog een gedeelde eerste plaats met vier anderen en won hij het op weerstandspunten.

Vermeldenswaardig is ook dat zowel Thomas, Shinsaku als Luka in de top-10 zijn geëindigd, maar ook dat de andere jeugdspelers volop meedraaiden en vele slachtoffers op het bord maakten.

Bart reikte de prijzen uit en er was een diverse prijzentafel waaruit gekozen kon worden. Voor alle uitslagen en de eindstand zie https://www.schaakcombinatiehtv.nl/nl/content/open-kampioenschap