Goed gevuld open rapidkampioenschap

Op 17 juni stond de Bosbeskapel in het teken van het 14e open rapidkampioenschap. Veel clubgenoten, vooral ook jeugd, wisten de weg op de zonnige zaterdag te vinden, maar ook collega-schakers van andere HSB-verenigingen. Behalve vertegenwoordigers van andere clubs die open rapidtoernooien aanleveren voor de Haagse Rapidcyclus kwamen er ook spelers van buiten de regio en persoonlijke leden van de KNSB en een enkel scholier. Niemand ging naar huis met nul punten en dat zegt iets en is meteen ook een teken dat het toernooi een succes was.

De beste SHTV'ers werden Piet Sikkes en 'de beste Limburger' René Weerts met 4½ punten, waarbij weerstandspunten het wrede onderscheid moesten maken in het voordeel van Piet. Beste jeugdlid werd Rowin Pennock met 4 punten.

Aan het einde van de dag reikte Ton Bodaan de prijzen uit, waarna André Wagner de enveloppen mocht verdelen onder de deelnemers die de moeite hadden genomen om aan minstens drie toernooien van de rapidcyclus deel te nemen. De grootste verrassing kwam toen naar voren! Voor aanvang van het toernooi leidde Theo van Orsouw de dans om de cycluswinst, maar al na een paar ronden verzwakte hij en werd hij snel ingehaald door de getalenteerde Imanol Leorato. Aan het begin van de rapidcyclus nog ingedeeld in de groep 1401-1600 werd hij de allereerste speler in een lagere ratinggroep die de overwinning naar zich toe wist te trekken.

Uitslag van het toernooi is te vinden op de speciale website van de Haagse Rapidcyclus.