Rapidkampioenschap 2024 Dag 3: Thomas Alvares grijpt de titel

Op dag 3 van ons rapidkampioenschap werden de kaarten andermaal geschud.

Koploper Ton Bodaan liep in de 7e ronde tegen de muur Olav van Leeuwen aan.
In ronde 8 struikelde Hubert Schoen over Wouter Noordkamp en won Thomas Alvares van Ton Bodaan.
Uit het achterveld kwam ondertussen William van Zanten opzetten die met 2 overwinningen naar de 2e plaats achter Thomas stormde.
In ronde 9 hervond Ton Bodaan zich juist tegen William, en wonnen Hubert en Thomas hun partij.

Meinummer Samengevat verschenen

Ook deze maand telt ons clubblad 25 pagina's, met op de omslag de nieuwe clubkampioen die meteen een interactieve eindspelstudie heeft bijgedragen. William van Zanten rondt zijn serie over het vrijmaken van een stuk af en Bart Verbaan schaakt weer beter en slechter. De laatste noemde in het vorige nummer in zijn woord van de voorzitter al even een artikel over misstanden in de schaakwereld. Met dank aan onze medeschakers van de Delftsche Schaakclub die het eerder op hun website plaatsten is dit lezenswaardige artikel overgenomen in dit nummer.

Rapidkampioenschap 2024 Dag 2: bestuur(slid) stelt orde op zaken!

De 2e dag van het rapidkampioenschap kende een aantal afmelders vanwege verschillende oorzaken.
Gelukkig waren er ook weer veel nieuwe gezichten in de 2e ronde.
Als alles zich nu mengt op dag 3 kan het nog wel eens druk worden die laatste dag.

De laatste ronde; SHTV H2 – Voorburg H1

We speelden tegen het eerste van Voorburg wat jaren in de tweede klasse en zelfs even in de derde klasse vertoefde, maar na een wederopstanding nu een geduchte tegenstander is in de eerste klasse.
Hoe maak je het met wit af?

Rapidkampioenschap 2024 Dag 1: alweer die jeugd(igen)!

Het SHTV rapid heeft weer een mooie start gemaakt. 26 deelnemers zijn deze keer van start gegaan.
Net als bij de interne competitie hebben ook hier onze wat jongere leden zich aan kop genesteld. Benieuwd wie ze hier nog vanaf krijgt met het voor hun wat gunstiger speeltempo.
Of zou het komen omdat anderen makkelijker de bar weten te vinden tussen en na de partijen?
Anyway, nog twee avonden en 6 ronden te gaan.
Het is overigens nog steeds mogelijk op de 2e speeldag mee te komen spelen. Mooie onderbreking van die saaie regenachtige vakantiedagen!

H3 kampioen in 2A

Gemiste kansen blijven zonder grote gevolgen

SHTV 1 heeft zich gehandhaafd in de derde klasse KNSB. Als nieuweling uit de vierde klasse een mooie prestatie, zeker omdat er dit seizoen extra veel teams zouden degraderen en de concurrentie vooral bestond uit teams die in het recente verleden nog in de tweede klasse uitkwamen. In de slotronde tegen Caissa 2 in Amsterdam werd nogal onnodig met 5-3 verloren, maar aan het einde van de avond bleek dat resultaat voldoende om de competitie als zevende af te sluiten. En dat was precies voldoende. (UPDATE met juiste stelling van Hubert)

SHTV H3 wint in 6e ronde van Haeghe Ooievaar

Op 6 maart ging ons derde HSB team naar De Wiekslag aan de Molenbrink om het aldaar op te nemen tegen het tweede team van Haeghe Ooievaar. H3 stond op dat moment gedeeld eerste in de tweede klasse (A) en Haeghe Ooievaar stond daarin gedeeld laatste. Op papier zou het dus een niet al te moeilijke wedstrijd moeten worden, maar de wedstrijd moest uiteraard nog wel op de borden in plaats van op het papier uitgevochten worden. En zoals te doen gebruikelijk was Shinsaku op bord één niet alleen weer als eerste klaar maar scoorde daarbij ook weer het eerste punt voor ons.

Pages

Subscribe to Schaakcombinatie HTV RSS