Zomeractiviteiten in de Bosbeskapel

Het open kampioenschap is op een haar na gevild en de week erna, op 11 juli, starten weer de jaarlijkse zomeravondtoernooitjes met om en om rapid- en snelschaaktempo. Er wordt op 8 avonden gespeeld, met in de 'oneven toernooien' rapid (15 minuten per persoon per partij en een inrekent van 5 seconden) op 11 juli, 25 juli, 8 augustus en 22 augustus; in de 'even toernooien' op 18 juli, 1, 15 en 29 augustus wordt er gesnelschaakt met een tempo van 7 minuten per persoon per partij, lekker klassiek.

Zomertoernooi 1 is prooi voor Wouter

De eerste ronde van de zomercompetitie (en het bijbehorende doosje bonbons) is een prooi geworden voor Wouter Noordkamp.
In de laatste ronde wees hij mede koploper Thomas Alvares terug naar de runner up positie.

In een gemoedelijke sfeer werden 4 ronden rapid 15+5 gespeeld en was er voldoende tijd over om tussendoor even een biertje te pakken, de partij te analyseren of het verlies van  Nederland tegen Engeland na te bespreken.

William van Zanten overleden

Woensdag 19 juni ontvingen wij het verdrietige bericht dat in de ochtenduren onze oud-kampioen William van Zanten onverwacht is overleden. Ondanks dat hij al enkele jaren worstelde met de Ziekte van Parkinson, bleef hij actief spelen en deed hij tot vorige week nog mee in het open kampioenschap. Donderdag 20 juni zullen we voor aanvang van de vijfde ronde van dit kampioenschap een minuut stilte in acht nemen om hem te gedenken.

 

 

Rapidkampioenschap 2024 Dag 3: Thomas Alvares grijpt de titel

Op dag 3 van ons rapidkampioenschap werden de kaarten andermaal geschud.

Koploper Ton Bodaan liep in de 7e ronde tegen de muur Olav van Leeuwen aan.
In ronde 8 struikelde Hubert Schoen over Wouter Noordkamp en won Thomas Alvares van Ton Bodaan.
Uit het achterveld kwam ondertussen William van Zanten opzetten die met 2 overwinningen naar de 2e plaats achter Thomas stormde.
In ronde 9 hervond Ton Bodaan zich juist tegen William, en wonnen Hubert en Thomas hun partij.

Meinummer Samengevat verschenen

Ook deze maand telt ons clubblad 25 pagina's, met op de omslag de nieuwe clubkampioen die meteen een interactieve eindspelstudie heeft bijgedragen. William van Zanten rondt zijn serie over het vrijmaken van een stuk af en Bart Verbaan schaakt weer beter en slechter. De laatste noemde in het vorige nummer in zijn woord van de voorzitter al even een artikel over misstanden in de schaakwereld. Met dank aan onze medeschakers van de Delftsche Schaakclub die het eerder op hun website plaatsten is dit lezenswaardige artikel overgenomen in dit nummer.

Rapidkampioenschap 2024 Dag 2: bestuur(slid) stelt orde op zaken!

De 2e dag van het rapidkampioenschap kende een aantal afmelders vanwege verschillende oorzaken.
Gelukkig waren er ook weer veel nieuwe gezichten in de 2e ronde.
Als alles zich nu mengt op dag 3 kan het nog wel eens druk worden die laatste dag.

De laatste ronde; SHTV H2 – Voorburg H1

We speelden tegen het eerste van Voorburg wat jaren in de tweede klasse en zelfs even in de derde klasse vertoefde, maar na een wederopstanding nu een geduchte tegenstander is in de eerste klasse.
Hoe maak je het met wit af?

Rapidkampioenschap 2024 Dag 1: alweer die jeugd(igen)!

Het SHTV rapid heeft weer een mooie start gemaakt. 26 deelnemers zijn deze keer van start gegaan.
Net als bij de interne competitie hebben ook hier onze wat jongere leden zich aan kop genesteld. Benieuwd wie ze hier nog vanaf krijgt met het voor hun wat gunstiger speeltempo.
Of zou het komen omdat anderen makkelijker de bar weten te vinden tussen en na de partijen?
Anyway, nog twee avonden en 6 ronden te gaan.
Het is overigens nog steeds mogelijk op de 2e speeldag mee te komen spelen. Mooie onderbreking van die saaie regenachtige vakantiedagen!

H3 kampioen in 2A

Pages

Subscribe to Schaakcombinatie HTV RSS